Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 242 km

Jeep strandpaviljoen biedt uitkomst bij noodgeval op strand

Toegevoegd: 31-07-2022, 12.33 uur
Het slachtoffer werd met een jeep van Pier 7 naar de ambulance gebracht.
Het slachtoffer werd met een jeep van Pier 7 naar de ambulance gebracht.
© Foto: Bert Pirovano
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een jeep van een strandpaviljoen heeft vanochtend uitkomst geboden nadat iemand vanaf het Badstrand in Vlissingen naar een ambulance moest worden gebracht.


Een ambulanceteam werd rond 09.10 uur ter plekke gevraagd nadat was gemeld dat ter hoogte van Boulevard Evertsen iemand op het strand medische hulp nodig had. De Vlissingse brandweer werd even later opgeroepen om te helpen tillen maar uiteindelijk werd het slachtoffer met behulp van een jeep van Zandpaviljoen Pier 7 naar de ambulance gebracht. De ambulancedienst heeft de persoon zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Tot het voorjaar van 2019 beschikte de brandweer van Vlissingen over een eigen strandjeep die kon worden ingezet bij noodgevallen op het strand maar deze is uit dienst gegaan. Voor het vervoer van patiënten langs de gehele Walcherse kust zijn de hulpdiensten nu aangewezen op eventueel aanwezige strandwachten of de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) uit Westkapelle.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (1-8-2022 om 07:55)
het ligt niet aan de gemeentes maar aan de provincie die deze jeeps wegbezuinigd. VRZ zou hier harder voor moeten lobbyen bij de provincie, worden niet alleen op het strand gebruikt.
bram (1-8-2022 om 00:46)
We mogen blij zijn dat in Vlissingen strandpaviljoen pier 7 is gevestigd. De uitbaters zijn zeer professioneel en weten exact hoe zij het moeten doen. Ook in deze situatie, de veiligheid van de strandbezoekers en de directe hulp ter plaatste!! Hardstikke bedankt !!
Erik (31-7-2022 om 21:25)
Burgh-haamstede heeft nog een strand jeep als deze op gereden is is het over en uit voor brandweer zeeland op het strand
Henk (31-7-2022 om 19:51)
Is een Ford , geen Jeep
Franky (31-7-2022 om 19:12)
Man man man, een stad aan het water met vele stranden, maar geen 4x4 jeep voor op het strand!!! Vlissingen is diep gezonken, wanprestaties. Brandweer behoort op zijn minst 1 of 2 van zulke wagens te hebben.
Mijn mening (31-7-2022 om 16:25)
Mitsubishi pick up volgens mij.
Cookie-instellingen beheren