Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Hoogte reddingsteam redt kat uit boom in Philippine

Toegevoegd: 02-08-2022, 13.04 uur
De brandweer heeft twee takken moeten doorzagen om de kat te kunnen redden.
De brandweer heeft twee takken moeten doorzagen om de kat te kunnen redden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

PHILIPPINE  - De brandweermannen van het hoogte reddingsteam van de brandweer van Terneuzen hebben vanmorgen aan de Laureijnestraat in Philippine een kat uit een boom gered. De kat zat al sinds zaterdag in de boom.


De brandweermannen werden omstreeks 11.00 uur verzocht om de kat uit zijn benarde situatie te bevrijden. Toen zij ter plaatse kwamen, bleek dat het dier op ongeveer 25 meter hoogte op een tak zat. Eén van de brandweermannen is met gespecialiseerd materiaal de boom in geklommen. Dit had echter het resultaat dat de kat alleen maar verder klom. Daarom is besloten dat de tak waarop de kat zat, zou worden doorgezaagd.

Na een uitgebreidde reddingsoperatie is de kat op de grond gekomen met licht letsel. De brandweer moest al eerder voor dit dier uitrukken. Toen heeft de bemanning van de tankautospuit van Mauritsfort geprobeerd de kat uit de boom te spuiten.

Zie ook:

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (3-8-2022 om 14:42)
Inderdaad een huisdier hoort in huis. Mijn buren trekken om 7 00 uur de keukendeur open en om 22.00 uur worden de katten weer binnen geroepen. Overal tegen aan gepist en drollen gedraaid. Maar oh wat houden zij van deze dieren
Hans (2-8-2022 om 18:14)
Tak afzagen... Uit de boom spuiten... Is dat het beste wat ze konden verzinnen? Eens met Willem: Er is er nog nooit een boven gebleven.
Sjaak (2-8-2022 om 18:11)
Het is niet de eerste keer, wordt in de media elders gezegd, dat ze hun handen vol hebben aan deze kat. Daarom de kosten voor het uitrukken verhalen op de eigenaar van dit huisdier. De brandweer hoeft niet op onze kosten op reddingsmissie voor een vogelvrije kat en diens baasje te gaan. Je dieren achteloos maar laten rondstruinen door bewoond gebied en natuur, hoe kun je dat nog een huisdier noemen? Dat doe ik ook niet met mijn drukke honden en ratten, ook al zit dat net zo goed in hun "natuur". Huisdieren zijn je dierbaar bezit, hou ze binnen!
Willem (2-8-2022 om 15:19)
Nog nooit zag ik een kattengeraamte in een boom hangen.
Cookie-instellingen beheren