Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Babbeltrucduo veroordeeld door rechter in Middelburg

Toegevoegd: 02-08-2022, 16.27 uur
Babbeltrucduo veroordeeld door rechter in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De 39-jarige F. R. uit Rosmalen en de 35-jarige E. V. uit 's Hertogenbosch zijn vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot vijf en tien maanden gevangenisstraf. Het duo beroofde via babbeltrucs in 2017 meerdere bejaarden.


Het duo had in de tweede helft van 2017 via de bekende babbeltruc diverse kwetsbare ouderen in onder meer Goes en Middelburg bejaarden van hun geld en sieraden beroofd. In totaal ging het volgens het Openbaar Ministerie om zeker 29 gevallen, maar stonden er vijf op de tenlastelegging. De totale buit van het duo wordt geschat op enkele honderdduizenden euro's.

Er was tegen elk van hen een gevangenisstraf van twaalf maanden geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (3-8-2022 om 10:54)
@Bart: de reacties die jij kennelijk niet begrijpt zijn het gevolg van de tot op het bot zieke “Rechterlijke macht”, die veel te mild oordeelt, reacties van, meestal, mensen die logisch denken. Ben benieuwd of jij ook zo hard loopt om Nederland beter te maken, laat hier eens weten wat jij wel niet allemaal hier voor doet.
Ik (3-8-2022 om 07:47)
12 maanden, wat een schande zeg! Is het geen 12 jaar? Als je volwassen bent en je doet zoiets. Zet ze in een strafkamp en zweep erover.
bart (3-8-2022 om 06:26)
Worden jullie nooit eens moe van dat continue gepapagaai in de reacties hiero? "Straffen te laag, D66 rechters, afkomst/huidskleur daders, rijbewijs afpakken, auto in de shredder, Nederland is niet meer wat het was" blabla. Lees continue hetzelfde zielige autistische PVV/FvD gezeur, ipv zo te zeuren kun je ook iets gaan doen om Nederland beter te maken; maar das natuurlijk weer teveel moeite.....
p ik het niet meer begryp (2-8-2022 om 21:21)
Wat een hoge straf ??????
bram goeree (2-8-2022 om 20:54)
dat bedoel ik .er werd 12 maanden geeist en ze komen er weer met lichtere straffen vanaf .schandalig .en de slachtoffers ? zijn die al gecompenseerd ? al ze daarvoor geen geld hebben dan gaan ze daar maar voor werken
Cookie-instellingen beheren