Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 245 km

Vervuilde brandstof zorgt voor motorstoring zeilboot Breskens

Toegevoegd: 03-08-2022, 12.57 uur
Vervuilde brandstof zorgt voor motorstoring zeilboot Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

BRESKENS - Zondagmorgen heeft de bemanning van reddingboot Zeemanshoop hulp verleend aan een zeiljacht met motorproblemen.De vermoedelijke oorzaak van de storing is vervuilde brandstof.


Zondagochtend omstreeks 10:45 uur werd de dienstdoende schipper van de Zeemanshoop gealarmeerd nadat een schipper van een zeiljacht contact opgenomen had via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Hij had motorstoring en wilde graag hulp.

Het KAC heeft de schipper van het zeiljacht geadviseerd door te zeilen richting Breskens. Ter hoogte van de vuurtoren is het jacht op sleep genomen door de reddingboot, waarna het jacht bij de haven langszij genomen is en daarna veilig afgemeerd is in de jachthaven.

Vervuilde brandstof is de vermoedelijke oorzaak geweest van de motorproblemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (3-8-2022 om 15:33)
Bezinksel verzameld over de jaren in de tank. Gaat zweven in de tank door beweging van schip. Gevolg is een verstopt brandstoffilter waardoor motor afslaat. Lijkt mij dat het hier gaat om een vergeten of onderschat stukje preventief onderhoud.
Cookie-instellingen beheren