Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 22 km

Acht jaar cel en TBS geëist voor man die revolver in mond duwde

Toegevoegd: 04-08-2022, 15.13 uur
Acht jaar cel en TBS geëist voor man die revolver in mond duwde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de dertigjarige Vlissinger A. D. is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De Vlissinger wordt ervan verdacht dat hij op 10 juni 2021 in Oostburg bij een kennis een geladen revolver in diens mond heeft geduwd en enkele keren de trekker over heeft gehaald.


Ook zou A.D. zijn slachtoffer hebben mishandeld en vernederd. In de visie van D. was het toch anders gegaan: het slachtoffer zou in de haven werken en een contact van D. was van oordeel dat het slachtoffer daar wel eens iets voor hem kon betekenen.

Het slachtoffer zei daar helemaal niets voor te voelen en D. werd naar eigen zeggen door het contact onder druk gezet omdat zijn moeder zou door de weigering van het slachtoffer gevaar zou lopen. Om zijn contact te 'bewijzen' dat hij er alles aan had gedaan om het slachtoffer tot andere gedachten te brengen zou hij met medeweten van het slachtoffer alles in scene hebben gezet.

De rechtbank doet uitspraak in deze zaak op 18 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (5-8-2022 om 14:41)
Wat een gek, hopelijk voor langere tijd achter de tralies.
Johan (5-8-2022 om 12:36)
Wat een rare situatie! Hebben ze nu samen een toneelstukje opgevoerd of heeft de ene de andere bedreigd? Wanneer je een wapen op iemand richt waarvan je zeker weet dat het niet is geladen en de trekker overhaalt, dan bezorg je die ander de schrik van zijn leven maar er kan helemaal niets gebeuren (vergelijk het met een angstaanjagende attractie in een pretpark). Moet je daar dan 8 jaar de cel voor in en aansluitend de TBS-kliniek? Ik vind het nogal een strafeis.
bram goeree (5-8-2022 om 11:59)
dat zijn er nog 8jaar te weinig .wanneer dit was mis gegaan was het moord geweest ,maar dan had hij wel weer een ''moeilijke'' jeugd gehad of zoiets. omhoog met die straffen dat is de enigste manier om deze idioten aan hun verstand te brengen dat zulke dingen niet kunnen
Cookie-instellingen beheren