Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Hert aangereden bij Boulevard Vlissingen

Toegevoegd: 06-08-2022, 11.08 uur
Hert aangereden bij Boulevard Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Politieagenten van het basisteam Walcheren hebben gisteren een hert geholpen dat was aangereden in de omgeving van de Boulevard van Vlissingen. Het dier raakte amper gewond.


De agenten waren onderweg naar een melding van geluidsoverlast toen zij in de buurt van de Boulevard werden aangesproken door enkele mensen. Eén van de agenten vertelt op social media "een man in een ongemakkelijke houding te zien liggen, het lijkt alsof hij ergens op ligt". Na een kort onderzoek bleek dat enkele minuten daarvoor een hert was aangereden. Het dier was na de aanrijding op het wegdek blijven liggen. Nadat de agenten het hert hadden bekeken, schakelden zij direct de hulp in van de meldkamer. Via de centralist werd er een jachtopziener opgeroepen.

Nadat het hert enkele pogingen had gedaan om te vluchten, kwam de opzichter ter plaatse. Het besluit was in eerste instantie om het dier uit zijn lijden te verlossen maar na enig aandringen werd het dier nader onderzocht. Hieruit kwam de conclusie dat het dier erg actief was en nagenoeg geen verwondingen had. Hij kon terug de natuur in.

De politie adviseert bij aanrijding met wild direct 0900-8844 te bellen en de exacte locatie door te geven. Ook als het dier niet blijft liggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (6-8-2022 om 13:43)
Na enig aandringen pas? Gaat wel makkelijk tegenwoordig, beslissen over een ander wezen zijn of haar leven. De eerste instantie was dus ''uit zijn lijden verlossen'', welke knuppel had die conclusie getrokken na welk lichamelijk onderzoek? Zal wel de jachtopziener geweest zijn vanuit een stukje ''expertise''.
mar (6-8-2022 om 13:19)
Gelukkig. Fijn dat de man het dier kalm wist te houden. Maar degene van de aanrijding was spoorloos!? Goede actie van de agent. Een dier moet je niet afmaken als het niet ernstig gewond is. Had altijd nog de dierenambu kunnen komen.
Popeye (6-8-2022 om 12:42)
Te weinig bestuurders realiseren zich nog hoe groot de kans op overstekend wild hier is. De boulevard is één ding maar zeker ook de Manteling en omstreken zouden nog meer attendering dienaangaand kunnen gebruiken. Het loopt met enige regelmaat mis met 'bambi'.
Cookie-instellingen beheren