Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Meerdere buitenbranden in Westkapelle

Toegevoegd: 06-08-2022, 11.24 uur
De brandweerlieden van Westkapelle hebben vannacht meerdere buitenbranden geblust.
De brandweerlieden van Westkapelle hebben vannacht meerdere buitenbranden geblust.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Eugène Harthoorn

WESTKAPELLE – In de omgeving van het dorp Westkapelle hebben vannacht meerdere buitenbranden gewoed. De brandweer is twee uur bezig geweest met de brandbestrijding.


De brandweerlieden van Westkapelle werden omstreeks 00.50 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Krekelstraat in het dorp. Bij het aanrijden naar de kazerne hadden diverse brandweerlieden op 2 verschillende plekken brand gezien. Dit werd bevestigd bij het wegrijden. De twee branden lagen een behoorlijk stuk bij elkaar vandaan. Twee brandweermannen zijn met vuurzwepen naar de tweede brand gegaan en twee anderen hebben de eerste brand geblust met een straal hogedruk. Vlak voor dat de vlammen de houten trap hadden bereikt, konden deze worden gedoofd.

Bij het nablussen van de tweede brand, zagen de vrijwilligers dat er vlammen uit de richting van de speeltuin op de dijk kwamen. Hierop zijn de brandweerlieden direct naar deze brand gegaan. De nacontrole kon uitgesteld worden. De derde brand bleek een stuk kleiner en was ook zo gedoofd. De brandweermannen hebben twee uur nodig gehad om de branden te bestrijden.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pieter houmes (6-8-2022 om 16:32)
zou het iets met de dijkfeesten te maken hebben
Cookie-instellingen beheren