Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 313 km

34-Jarige man aangehouden in Schoondijke voor gevaarlijk rijgedrag

Toegevoegd: 07-08-2022, 12.33 uur
34-Jarige man aangehouden in Schoondijke voor gevaarlijk rijgedrag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SCHOONDIJKE – Een automobilist is zaterdagmiddag aangehouden In de Lange Heerenstraat in Schoondijke. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar voor mede-weggebruikers en het rijden in een voertuig dat wettelijk niet aan de technische eisen voldoet en niet APK-gekeurd was. Ook had de man geen geldig rijbewijs.


Surveillerende agenten zagen de auto rond 15.15 uur rijden op de Rondweg in Oostburg en wilden de auto waarin hij reed controleren. De bestuurder verhoogde zijn snelheid, nam een rotonde linksom en ging spookrijdend de Maaidijk op. Meerdere automobilisten die hij op zijn weg tegenkwam moesten hard in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De auto reed vervolgens over de parallelweg door in de richting van Schoondijke. Bij de achtervolging werden snelheden van meer dan 140 km/uur gehaald, daar waar 60 km/uur toegestaan is.

Enige ogenblikken later werd de auto, zonder bestuurder, aangetroffen in de Lange Heerenstraat in Schoondijke. Een getuige kon de agenten vertellen dat de bestuurder uit de auto was gerend en een loods in was gegaan. Daar was hij niet meer uitgekomen, dus de agenten besloten een kijkje te nemen bij de loods.

Op een gegeven moment kwamen er twee mannen uit de loods. Een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is aangehouden. De verdachte, een 34-jarige man met een onbekende woonplaats in Nederland, is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar gehoord door de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Waarom (7-8-2022 om 17:58)
Waarom zo'n angst hebben voor politie, dan heb je al iets fouts gedaan. En dan proberen om snel weg te rijden slaat echt nergens op. Zulke mngls maar van de weg halen, en opsluiten voor jaren. Op die manier zouden we weer een veilige omgeving kunnen creëren, als zulke rommel opgesloten word.
Michel (7-8-2022 om 13:24)
In vrijheid gesteld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hoe is het mogelijk. Onbekende woonplaats !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. OPSLUITEN DEZE ASO, dan is zijn adres bekend. Het wordt tijd dat de aso"s uit de samenleving verdwijnen.
Cookie-instellingen beheren