Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 22 km

Uitgemergelde husky in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-08-2022, 12.27 uur
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft woensdag 3 augustus een husky in beslag genomen die uitgemergeld was. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van het dier.


De Siberische husky werd woensdag in een dierenartsenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen in beslag genomen. De inspecteur en de politie hadden, volgens een woordvoerder van de LID, de eigenaar de voorafgaande dagen tijdens meerdere huisbezoeken met klem verzocht de hond naar een specialist te brengen.

Tijdens de controle door de dierenarts bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal te zijn uitgedroogd. Volgens de LID zou het dier na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding al ruim vijf kilo zijn aangekomen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier. De hond wordt verder verzorgd op een geheime opvanglocatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (11-8-2022 om 19:38)
Voor de hond is er inmiddels gelukkig hulp....maar de eigenaar heeft blijkbaar ook dringend hulp nodig, lees opname....Als dit bewust gebeurd is zit er iets heel erg niet goed (duisters) in de kop en indien je niet (meer) ziet dat het zo slecht gaat met je dier gaat er ook iets niet goed in de bol.... 1 van de 2 moet het wel zijn want hij is/was niet alleen zeer zwaar ondervoed maar ook uitgedroogd...dus alleen geen geld voor voer valt duidelijk af...water kan gratis.......
Eric (10-8-2022 om 06:14)
de beelden van deze pracht hond spreken boekdelen waar zit jullie verstand om over andere zaken de hypocriete mens te benadrukken, zouden jullie ook dit arme dier zo behandelen. Dat de mensheid verrot is heeft niets met de situatie van dit dier te maken. Ik ben ontsteld dat het door een ieder die hier van af wist, het zover heeft kunnen komen. GEEN excuses voor niemand die zoiets doet. En geen excuses voor een ieder die het bagateliseert en vind dat die persoon zielig is. Dat arme dier is afhankelijk van mensen jammer genoeg.
Arnold (9-8-2022 om 21:58)
@Eddie.... Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt. Ik vraag me ook af of al die "dierenvrienden" de melk laten staan, van koeien die chronisch aan de schijt worden gehouden en geen vlees op hun kont hebben. Of zij allemaal het karbonaadje laten staan wat tussen twee stalen hekken ter wereld gekomen is. Of zij de mosselen en garnalen laten staan omdat die levend gekookt worden. Of zij zich realiseren, dat de meeste hondenrassen ontstaan zijn door het doorfokken met mislukkelingen. Of zij zich realiseren, dat vele "hondenliefhebbers" die hun hond vetmesten óók schuldig zijn aan dierenmishandeling. Maar gelukkig dat er af en toe trieste berichten langs komen, dan kunnen velen hun opgekropte frustratie weer even de vrije loop laten.
Jac (9-8-2022 om 21:10)
Een nieuwsbericht over hele zielige hond, vele tientallen reacties, een bericht met moord en doodslag een paar reacties.....?
Buurtbewoner (9-8-2022 om 20:39)
Persoon is in zijn vorige woonplaats ook al bekend geraakt met het verwaarlozen van huisdieren Daardoor 1 hond overleden alsook 1 of meerdere katten, ook was er spraken van overmatig vlooien Nu flikt hij het weer, echt heel triest dit en geen woorden voor Zulke mensen zijn geen dieren waard, wat de reden ook is een dier verwaarloos je nooit of te nimmer Een adres mag je helaas niet openbaar maken...
Johanna Stoutjesdijk (9-8-2022 om 15:09)
ze moeten met die eigenaar het zelfde doen zoals hij met dit arme dier heeft gedaan , schandalig .
Cookie-instellingen beheren