Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Uitgemergelde husky in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-08-2022, 12.27 uur
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft woensdag 3 augustus een husky in beslag genomen die uitgemergeld was. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van het dier.


De Siberische husky werd woensdag in een dierenartsenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen in beslag genomen. De inspecteur en de politie hadden, volgens een woordvoerder van de LID, de eigenaar de voorafgaande dagen tijdens meerdere huisbezoeken met klem verzocht de hond naar een specialist te brengen.

Tijdens de controle door de dierenarts bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal te zijn uitgedroogd. Volgens de LID zou het dier na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding al ruim vijf kilo zijn aangekomen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier. De hond wordt verder verzorgd op een geheime opvanglocatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anomiem (9-8-2022 om 04:14)
@Eddie als je niet weet van de situatie van de persoon zeg dan niks de persoon heeft geen netwerk nadat hij iedereen de deur heeft gewezen en riep ik heb geen familie of vrienden meer @eva er is zeker geen herder in dit verhaal je heb de verkeerde voor je
Karin (8-8-2022 om 23:47)
Het is totaal onbegrijpelijk dat iemand dat een dier aan doet, maar ook onbegrijpelijk dat ze na de melding de eigenaar nog een paar dagen de kans gegeven hebben om er mee naar de dierenarts te gaan! Die hadden ze toch gelijk mee moeten nemen! In wat voor achterlijk land leven wij. Hoe kun je als persoon die dieren moet beschermen, zomaar weglopen en het dier achterlaten bij die beul.
Francois de Krijger (8-8-2022 om 23:35)
Ik als hondenliefhebber vind dit ontzettend triest. Echter wel blij dat deze hond uit zijn situatie gered is. Hopelijk vinden ze een goed thuis waar hij liefdevol opgevangen wordt. Zulke mensen verdienen niet om huisdieren te hebben. Ik hoop dat deze mensen nooit meer huisdieren mogen houden.
wielrenner (8-8-2022 om 23:25)
eddie ,jij bent echt de weg kwijt !!!!
Nel (8-8-2022 om 23:18)
JvdM Wat er dan ook mag zijn in iemands leven, en dier behandel je niet zo. He is ook zeker gen excuus zoals u probeert te vertellen dat het te maken heeft met de achtergrond vandeze walgelijke persoon. Hier is geen enkel excuus voor!!!
Nasa (8-8-2022 om 22:43)
Belachelijk ,dit heeft veel te lang geduurd voordat er ingegrepen is, waar zijn de buren, familie, omstanders etc , hadden die niet sneller kunnen ingrijpen/melding dierenbescherming. Of hebben ze weer vele waarschuwingen gehad waarbij er maanden overheen gaan. Deze mensen mogen echt geen dieren meer hebben, ik hoop dat ze alles moeten betalen qua behandeling etc, en dat ze een flinke boete krijgen voor verwaarlozing. Deze mensen weten niet wat zorgen is!!!! Hoop voor de husky dat hij/zij opknapt en een goed huisje krijgt. En toch nog een mooi leven krijgt, Schandalig Dierenbeulen.
Cookie-instellingen beheren