Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Uitgemergelde husky in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-08-2022, 12.27 uur
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft woensdag 3 augustus een husky in beslag genomen die uitgemergeld was. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van het dier.


De Siberische husky werd woensdag in een dierenartsenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen in beslag genomen. De inspecteur en de politie hadden, volgens een woordvoerder van de LID, de eigenaar de voorafgaande dagen tijdens meerdere huisbezoeken met klem verzocht de hond naar een specialist te brengen.

Tijdens de controle door de dierenarts bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal te zijn uitgedroogd. Volgens de LID zou het dier na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding al ruim vijf kilo zijn aangekomen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier. De hond wordt verder verzorgd op een geheime opvanglocatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Witte Snaauw (8-8-2022 om 22:20)
Ik zal geen woorden vuil maken aan dit ongelovelijke staaltje onmenselijke verwaarlozing maar de lieverd mag wat mij betreft hier zo bij ons (mijn vrouw , Blue en ik) komen aansterken.
Eddie (8-8-2022 om 20:36)
Wat een rabiate reactie hier allemaal over dat de eigenaar op water en brood moet en dat er geen excuus is o.i.d. Ga eens met iemand in de ouderenzorg, thuiszorg of psychiatrie praten en ontdek dat er allerlei redenen zijn voor het volledig en buiten de schuld om wegvallen van de meest basale geestescapaciteit. Mensen kunnen soms echt helemaal niks meer, er knapt iets, letterlijk of figuurlijk, en er is dan geen houden aan.De echte medeplichtige lijkt hier dan het netwerk van deze persoon te zijn die niet eerder heeft ingegrepen. Overigens als je zo graag opkomt voor dierenrechten en iets terug wil doen want je kon er niet zijn voor dit knuffelbare diertje, sla dan het vleesschap een keertje over, goed voor je karma.
chanel60 (8-8-2022 om 20:20)
sorry maar gevangenis straf dat heeft hij of zij verdiend. dit is echt erg zo erg en die persoon een verbod geven op huisdieren
mark (8-8-2022 om 19:55)
@JvdM hoe kan je dit nog goedpraten man!!! ik zou liever zelf honger hebben dan dat mijn twee huky's dat hebben. gauw!!
Eva (8-8-2022 om 19:47)
Toch hebben ze nog een herdershond, Kunnen jullie het systeem nog volgen? Ik niet, als ik dit zo lees gaat alles naar de verdoemenis. DE MENS VERNIETIGD ZICHZELF. En dat hebben we aan ons zelf te danken Met medewerking van de politiek.
bram goeree (8-8-2022 om 19:29)
net als iedereen hier ben ik geschokt en boos toen ik dit las en de foto zag .weet dat het niet mag van de wet op de privacy maar zulk volk moet ergens geregistreed worden ,zodat hij dit niet opnieuw gaat doen .daarnaast een flinke geldboete en alle kosten van de behandeling laten betalen .en ja JvdM natuurlijk heeft iedereen hier een oordeel over en terecht .zo ga je niet met dieren om in welke situatie dan ook .zoek dan hulp .die hond kon dat niet .ik hoop dat die hond helemaal opknapt en een lief thuis krijgt
Cookie-instellingen beheren