Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 214 km

Uitgemergelde husky in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-08-2022, 12.27 uur
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
Het dier is na verzorging vijf kilo aangekomen.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft woensdag 3 augustus een husky in beslag genomen die uitgemergeld was. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van het dier.


De Siberische husky werd woensdag in een dierenartsenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen in beslag genomen. De inspecteur en de politie hadden, volgens een woordvoerder van de LID, de eigenaar de voorafgaande dagen tijdens meerdere huisbezoeken met klem verzocht de hond naar een specialist te brengen.

Tijdens de controle door de dierenarts bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal te zijn uitgedroogd. Volgens de LID zou het dier na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding al ruim vijf kilo zijn aangekomen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier. De hond wordt verder verzorgd op een geheime opvanglocatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Husky lovet (8-8-2022 om 19:10)
JvdM, Ik ben het met u eens dat wij niks over de achtergrond van de eigenaar weten. Maar wat de reden ook is er is geen enkel excuus on een dier zo te verwaarlozen en te kwellen. Er zijn vele mogelijkheden om als je om wat voor reden dan ook niet meer kan of wil zorgen om een andere eigenaar voor het dier te zoeken. Dit kan via internet of een stichting die in deze gevallen echt wel willen helpen een nieuw baasje te vinden voor de hond Dit valt op geen enkele manier goed te praten te walgelijk voor woorden. Ik zeg waar een WI is is een weg je moet er alleen moeite voor willen doe
willem (8-8-2022 om 18:57)
als ik een stuk blik--auto of motor wil kopen moet ik een rijbewijs hebben--maar als ik een dier wil aanschaffen kan dat zonder probleem. dat moet veranderen--ze moeten kijken of je het dier de nodige verzorging kan geven--de dierenarts kan betalen en of je voldoende tijd hebt om het dier uit te laten--wat een husky betreft, die hebben heel veel beweging nodig. had er zelf ooit 2 en liep 15--20 km / dag. tevens moet een chip verplicht worden. het gewoon verkopen van een dier aan een vreemde zou niet moeten mogen.
p ik het niet meer begryp (8-8-2022 om 18:29)
Eeen grote foto op de site en in de krant van zo n verschrikkelle grote DIERENBEUL. Ik word misselyk als ik de arme hond zie .
Josina (8-8-2022 om 17:58)
Dit is te erg voor woorden, ik kan er niet bij dat mensen een dier zoiets aan doet. Ik hoop dat de hond nadat hij is opgeknapt een fijn huisje krijgt en niet terug naar de eigenaar. Als ik dat te weten zou komen zou ik eigenhandig weghalen. Die eiegnaar heeft geen recht meer om welk dier dan ook in huis te halen, helaas werkt dat zo niet in Nederland.
Rob (8-8-2022 om 17:10)
Vreselijk dit, de eigenaar heeft duidelijk zijn trouwe maat zwaar verwaarloosd door gewoon geen voer en water aan te bieden.
Luc (8-8-2022 om 16:53)
Deze persoon is echt geen dier waard. Zelf laten uithongeren zulke lui. hoe is dit toch mogelijk. Flink straffen die persoon.
Cookie-instellingen beheren