Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel door tropische warmte

Toegevoegd: 09-08-2022, 15.31 uur
Code geel door tropische warmte
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – In verband met de tropische komende dagen heeft het KNMI code geel afgekondigd. Vanwege woensdagmorgen wordt het Nationale Hitteplan in werking gesteld.


De komende dagen wordt het op steeds meer plaatsen tropisch warm, met in Zeeland temperaturen die kunnen oplopen tot ongeveer 33 graden Celsius. In het weekend wordt het mogelijk nog wat warmer.

Door het RIVM wordt er vanaf woensdagochtend het Nationaal Hitteplan in werking gesteld.  Volgens het weersinstituut kan hitte gevolgen hebben voor de gezondheid. Met name voor ouderen, kleine kinderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen de hoge temperaturen gevaarlijk zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (9-8-2022 om 15:45)
Lekker rustig aan doen ,bedrijven een tropenrooster instellen ,Vroeg uit de veren ,veel water drinken en een siesta houden Denk ook aan uw huisdier mijn hond vind het maar niks..hij mag lekker onder de douche en ik smeer zn pootjes in met vaseline want de straat en asfalt zijn bloedheet. Ik wens u allen fijne zorgloze dagen toe.....Gr Pippa
Cookie-instellingen beheren