Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 217 km

Reddingsbrigade waarschuwt badgasten voor gevaren in en rond water

Toegevoegd: 09-08-2022, 15.46 uur
Reddingsbrigade waarschuwt badgasten voor gevaren in en rond water
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Als reactie op het afgekondigde Code geel vanwege de tropische temperaturen, pleit de Reddingsbrigade op veiligheid op en rond het water.


Doordat veel mensen door de hoge temperaturen verkoeling in en rond het open water. Dat leidt topdrukte op de stranden aan zee, in recreatiegebieden  en bij buitenzwembaden. De Reddingsbrigade adviseert voor vertrek naar de recreatiegebieden de volgende vragen te onderzoeken; Waar zijn de officiële zwemwaterlocaties? Waar wordt toezicht gehouden? Waar aan de kust bevinden zich muien? Waar is de binnenwaterkwaliteit afdoende? Uit welke richting komt de wind? De reddingsbrigade adviseert nooit alleen  te gaan zwemmen, ga niet verder dan tot je knieën het water in als je niet kunt zwemmen en blijf altijd bij kleine kinderen. 

Daarnaast is het verstandig om voor aankomst handig om de informatieborden te lezen en de betekenis van de waarschuwingsvlaggen te kennen. Bij een hittegolf is het verder verstandig voldoende te eten en te drinken, regelmatig insmeren met zonnebrandcrème en af en toe de schaduw op te zoeken. Bij het zien van een gevaarlijke situatie is het de gouden regel direct 112.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (10-8-2022 om 16:57)
Over de getijden is informatie genoeg beschikbaar, je moet het wel wullen weten.
Ria (10-8-2022 om 09:57)
@Popeye : Helemaal met je eens.
Popeye (9-8-2022 om 21:14)
Eén der belangrijkste vragen ontbreekt in genoemd rijtje: hoe loopt het getij - is het opkomend of juist afgaand water ..! Ik blijf mij erover verbazen hoe weinig aandacht daar nota bene hier in Zeeland aan geschonken wordt.
Cookie-instellingen beheren