Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Fietsendief aangehouden na achtervolging door omstanders

Toegevoegd: 11-08-2022, 14.53 uur
Fietsendief aangehouden na achtervolging door omstanders
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief aangehouden in het centrum van Goes. Volgens de politie kon de man aangehouden worden met behulp van van alerte getuigen.


Volgens een woordvoerder van de politie zagen getuigen de man woensdag rond 14.15 uur in de Koningstraat in Goes lopen met een elektrische fiets die op slot was. De getuigen spraken de man aan, maar hij zou hen verteld hebben dat hij toestemming had om de fiets mee te nemen.

De getuigen vertrouwden het verhaal niet en wilden het verifiëren via de politie. Daar wilde de verdachte niet op wachten waarop hij ging er vandoor ging. De omstanders besloten daarop de achtervolging in te zetten op de dief. Die belden onderweg de politie en gaven hun locatie steeds door aan agenten. Op de Westsingel kon de fietsendief worden aangehouden.

Hij wordt verdacht van poging tot diefstal en bedreiging. De verdachte bedreigde namelijk een van de getuigen met een mes dat hij bij zich droeg. De getuige deed hiervan aangifte. De verdachte, een man van 48 uit Goes, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit daar nog vast en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

De eigenaar van de fiets is benaderd door de politie. Hij deed aangifte van diefstal. De fiets is, na overleg met de officier van justitie, aan hem terug gegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ewa (11-8-2022 om 23:47)
Dat gebeurt toch niet @Michel die krijgt een waarschuwing hooguit taakstraf 20u en mededeling niet meer doen de komende 2jaar en buro halt evt erbij max
Michel (11-8-2022 om 17:15)
Sluit die dader aub voor een tijd op, zulk tuig hoort niet in samenleving thuis.
Cookie-instellingen beheren