Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 228 km

Brand in spouwmuur van eetcafé in Renesse

Toegevoegd: 12-08-2022, 23.56 uur
Brand in spouwmuur van eetcafé in Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

RENESSE - De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een brand in een eetcafé in Renesse. Omdat er rook uit de buitengevel van het pand kwam, schaalde de brandweer op naar een middelbrand. Uiteindelijk konden de brandweerlieden de vuurhaard snel vinden.


De brand ontstond rond 21.30 uur aan de Hogezoom in Renesse. Er zou daar een rooklucht in een eetcafe aan de Hogezoom in Renesse geroken zijn. De brandweer ging ter plaatse om te kijken waar de rook vandaan kwam. Omdat er inmiddels ook rook aan de buitenkant van het eetcafe uit de gevel kwam, werd er opgeschaald naar een middelbrand.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was er op het moment van de brand niemand meer in het gebouw. De brandweer was met twee blusvoertuigen aanwezig. De bluslieden vonden rond 22.40 uur de oorzaak van de rookontwikkeling en de brandhaard. Die zou zich in een spouwmuur van het pand bevinden. Daarop gingen de medewerkers van de brandweer ervoor zorgen dat er weer een veilige situatie ontstond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren