Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer blust buitenbrand bij Aagtekerke

Toegevoegd: 13-08-2022, 00.03 uur
De brandweer moest het brandje blussen.
De brandweer moest het brandje blussen.
© Foto: Brandweer Oostkapelle
Door: Remi Mesu

AAGTEKERKE - De brandweer van Oostkapelle is vrijdag uitgerukt voor een buitenbrand bij Aagtekerke. Op een akker moesten de bluslieden een klein vuurtje doven.


De medewerkers van de brandweer in Oostkapelle werden rond 15.30 uur opgeroepen voor een alarmering van een buitenbrand aan de Pekelingseweg bij Aagtekerke. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, bleek dat het ging om een brandje dat op een akker was ontstaan.

Omdat het risico op een natuurbrand door de droogte en hitte op het moment zeer hoog is, is iedere vorm van vuur in de natuurlijk volgens de brandweer ontoelaatbaar. Om die reden besloten de bluslieden het brandje dan ook snel te blussen in plaats van het gecontroleerd laten uitbranden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren