Weerbericht:
Buien, mogelijk met natte sneeuw. In de nacht naar vrijdag mist
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Vijftien maanden cel geëist voor CV-oplichter

Toegevoegd: 13-08-2022, 00.30 uur
Vijftien maanden cel geëist voor CV-oplichter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de Vlissinger B. V.(43), die in 2019 en 2020 geisers en cv-ketels aanbood via zijn website is vrijdag door een officier van justitie een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist. Een respectabel aantal kopers van de warmwaterapparaten betaalden wel keurig hun aankoop, maar kregen geen apparaat.


Het geld dat naar de bankrekening van V. ging, zou onder meer gebruikt worden om in zijn gokverslaving te voorzien. V. zou in in de schulden verdrinken en gokte via buitenlandse sites. Op die manier zou hij zeker twee ton hebben gespendeerd aan gokken.

Het resultaat van zijn verslaving was dat zijn kopers vooralsnog konden fluiten naar hun geld en aankopen, dat zijn huwelijk eindigde, dat zijn huis werd verkocht, dat hij failliet werd verklaard (later weer opgeheven door gebrek aan baten) en dat er na de verkoop van zijn huis beslag werd gelegd op 41.000 euro. V. verkoos het overigens om niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig te zijn, zodat zijn zaak bij verstek wordt behandeld.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (13-8-2022 om 13:46)
Als je niet komt opdagen om je voor je misdaden te verantwoorden moeten ze dubbel straffen, net zoals met alcoholisten die weigeren te blazen. Wedden dat ze dan wel overstag gaan? Ik vrees voor een werkstrafje en gestolen geld is foetsie. Laten werken tot alles betaald is!
Ik (13-8-2022 om 09:28)
Een verslaving is erg,maar je kunt er altijd vanaf komen als je maar wilt. Deze man heeft een zwaardere straf verdiend. Laat hem keihard werken en alles terug betalen. Eerder niet uit de cel. Deze criminelen moeten wij betalen, en dat is het ergste nog.
Joris (13-8-2022 om 00:43)
"V. verkoos het overigens om niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig te zijn..." Heeft zo'n smerige oplichter nog iets te willen in Nederland? Had hem met een touw achter een politieauto vastgebonden en naar de rechtbank over straat gesleept. Nee, het is 'meneer de crimineel, wilt u alstublieft naar de rechtbank komen? Nee, ook goed meneer. U bepaald.'
Cookie-instellingen beheren