Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerlieden helpen koe uit sloot bij Cadzand

Toegevoegd: 13-08-2022, 17.54 uur
De bluslieden kregen het dier uit de sloot.
De bluslieden kregen het dier uit de sloot.
© Foto: Brandweer Stampershoek
Door: Remi Mesu

CADZAND - De brandweer is zaterdag uitgerukt voor een koe die bij Cadzand in een sloot terecht was gekomen. Uiteindelijk kon het dier met behulp van een zogeheten 'paardenbroek' uit het water geholpen worden.


De vrijwilligers van de brandweerposten in Cadzand, Mauritsfort en Stampershoek in Oostburg werden rond 11.30 uur opgeroepen nadat een koe in de problemen was geraakt bij de Vierhonderdpolderdijk bij Cadzand terecht was gekomen. Eenmaal ter plaatse bleek dat het dier in een sloot terecht was gekomen.

De medewerkers van de brandweer uit Cadzand en van de post Stampershoek voerden daar, in afwachting van het hulpverleningsvoertuig van de brandweer uit Mauritsfort, voorbereidende werkzaamheden uit. Toen het voertuig eenmaal ter plaatse was, hoefden de bluslieden uit Mauritsfort alleen nog maar de zogeheten paardenbroek bij de koe om te doen.

Toen dat eenmaal gedaan was, kon het dier snel aan de droge kant geholpen worden. Nadat dat was gebeurd, keerden alle eenheden van de brandweer terug naar de kazernes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (14-8-2022 om 10:44)
Weer een dier met hittestress. Is er meteen gekeken of er water was om te drinken?
Nel (13-8-2022 om 18:54)
Het beest zocht gewoon de koelte op natuur;ijk, lig je er net lekker in wordt je erweer uitgezeuld.
Cookie-instellingen beheren