Weerbericht:
Af en toe zon en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Minderjarige jongen aangehouden voor rijden onder invloed

Toegevoegd: 14-08-2022, 12.50 uur
Minderjarige jongen aangehouden voor rijden onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS - De politie heeft gisteren in Zeeuws-Vlaanderen een jongeman aangehouden die onder invloed van verdovende middelen een voertuig bestuurde.


De jeugdagenten van Zeeuws-Vlaanderen hielden de minderjarige jongen aan in de omgeving van Sluis. De jongeman bestuurde een snorfiets. Na een controle bleek dat de jongen onder invloed van verdovende middelen deelnam aan het verkeer.

De agenten wijzen er via social media op dat het ook voor minderjarigen strafbaar is om onder invloed van verdovende middelen deel te nemen aan het verkeer. Zo blijft de werkende stof van THC/Cannabis ongeveer drie weken meetbaar in het speeksel.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anon (15-8-2022 om 10:46)
De oplossing is dus geen drugs gebruiken of daarna 3 weken lang geen voertuig besturen. Zo moeilijk is dat toch niet?
Mijnheer Ikke (14-8-2022 om 15:02)
Ongeveer 3 weken meetbaar?? Maar de effecten zijn na een paar uur verdwenen. Als we dezelfde regels toepassen op alcohol in het verkeer, heeft niemand meer een rijbewijs!!
Cookie-instellingen beheren