Weerbericht:
Buien, in het zuidwesten veel regen. In het noordoosten vannacht mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt mannen aan die onbevoegd op haventerrein bij Nieuwdorp liepen

Toegevoegd: 15-08-2022, 17.20 uur
Politie houdt mannen aan die onbevoegd op haventerrein bij Nieuwdorp liepen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

NIEUWDORP - Twee mannen zijn donderdag 11 augustus aangehouden door de politie nadat zij over het haventerrein liepen bij Nieuwdorp. Het tweetal wordt onder meer verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen in het kader van de opiumwetgeving.


De mannen werden donderdag 11 augustus rond 03.30 uur opgemerkt door de beveiliging van het haventerrein in Nieuwdorp. Zij maakten melding bij de politie van het feit dat er verdachte personen op het terrein liepen. Toen de agenten ter plaatse gingen, troffen zij twee mannen aan. De twee zijn aangehouden omdat ze artikel 138aa van het Wetboek van Strafrecht overtraden.

Dat wetsartikel houdt in dat je je niet onbevoegd op besloten plaatsen mag begeven waar goederen liggen opgeslagen om gedistribueerd of overgeslagen te worden. Het wetsartikel noemt specifieke plekken waaronder (lucht)havens en spoorwegemplacementen. De mannen bevonden zich onbevoegd op het haventerrein van North Sea Ports.

Het duo is aangehouden op verdenking van het treffen van voorbereidingshandelingen in het kader van de Opiumwetgeving. De mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn 24 en 29 jaar oud. Ze zijn na hun aanhouding overgebracht naar een politiecellencomplex en zijn daar in verzekering gesteld. Ze worden gehoord door rechercheurs. De twee verdachten worden deze week voor de rechter commissaris geleid. Die bepaalt of de mannen langer vast moeten blijven zitten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (19-8-2022 om 00:55)
Inderdaad @Michel helemaal waar! Van half jaar leren ze tognie he
Michel (15-8-2022 om 17:52)
Sluit ze maar voorlopig voor een jaar op. Zulk soort horen niet in de samenleving thuis
Cookie-instellingen beheren