Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

17 woninginbraken in Zeeland sinds begin van augustus

Toegevoegd: 15-08-2022, 17.26 uur
17 woninginbraken in Zeeland sinds begin van augustus
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Sinds het begin van augustus zijn er volgens de politie al 17 inbraken in woningen gepleegd, dat meldt de politie maandag in een persbericht. De politie waarschuwt Zeeuwen om alert te zijn op verdachte situaties in hun buurt.


Volgens de politie hebben veel van de inbraken te maken met het feit dat mensen weg van huis zijn tijdens een vakantie. Bij alle zeventien inbraken zouden de bewoners weg van huis zijn geweest. Veel van de inbraken zijn volgens de agenten ontdekt door buren of mensen in de omgeving van de slachtoffers die de planten water geven of post uit de brievenbus halen. De inbraak had dan al plaatsgevonden.

De politie hoopt nu dat veel van de inbraken voorkomen kunnen worden door samenwerking met de Zeeuwse inwoners. Zij kunnen daarbij helpen door verdachte situaties bij de dienders te melden. Voorbeelden van zulke situaties zijn bijvoorbeeld verdachte personen die rondlopen in de straat, een auto die ergens geparkeerd staat maar niet thuishoort bij het adres van uw buren of mensen die spullen uit een huis dragen wanneer de buurtbewoners met vakantie zijn.

Als buurtbewoners zaken zien die hen het gevoel geven dat er iets niet klopt, worden zij opgeroepen direct naar 112 te bellen. De agenten geven aan liever te vaak naar een melding van een verdachte situatie te rijden rijden liever te vaak dan te weinig. De politie adviseert mensen die iets verdachts zien om het signalement, bijzondere kenmerken en/of kentekens van voertuigen te onthouden of noteren.

Daarop worden mensen opgeroepen om meteen 112 bij spoed te bellen of 0900-8844 bij minder urgente zaken en hun locatie en bevindingen door te geven aan de diensdoende politiemedewerker. Die agent kan vervolgens contact leggen met de politiemensen die het dichtst in de buurt zijn van de betreffende locatie. Zo gaat er, volgens de politie de minste tijd verloren tussen de melding en de reactie van de politie. Daardoor is de pakkans het grootst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (16-8-2022 om 16:24)
25 jaar gelden konden we de achterdeur nog gewoon open laten. Gebeurde niets. Rara hoe zou het nu toch komen dat we in Zeeland tegenwoordig zo veel inbraken hebben? En dan rijden ze ook nog doodleuk met gestolen spullen door de Westerscheldetunnel de grens over. Misschien tijd dat politie, douane en marechaussee eens op strategische plaatsen als A58, N57, N59 en Westerscheldetunnel controles gaan houden`Denk dat de vangst heel groot is.
Cookie-instellingen beheren