Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Rescue in 2023 of 2024 wellicht elders in de provincie

Toegevoegd: 16-08-2022, 17.53 uur - Update: 16-08-2022, 19.00 uur
Rescue in 2023 of 2024 wellicht elders in de provincie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Dat er dit jaar een streep is gezet door het evenement Rescue Vlissingen, betekent niet dat er geen nieuwe editie komt. Het is echter nog maar de vraag of die wel in Vlissingen zal plaatsvinden. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. De naam van het evenement is aangepast naar Rescue Zeeland en daarmee ligt de optie open om het hulpverleningsevenement elders te laten plaatsvinden.


Volgens de organisatie wordt nu gekeken naar een nieuwe locatie binnen de provincie Zeeland. Op dit moment kan de organisatie concreet nog niks zeggen over de nieuwe locatie. “We zullen eerst met de belangrijkste partijen constructief om tafel moeten en de intentie naar elkaar uitspreken voor een volgende editie. Dit zien we met alle vertrouwen tegemoet”, zo laat Rescue weten bij monde van woordvoerder Dennis Castel.

Op de website van Rescue Zeeland wordt inmiddels gesproken over een mogelijke editie in 2023 of 2024. Duidelijk is dus dat het evenement dit jaar dus in ieder geval niet alsnog zal plaatsvinden, ook niet op een andere locatie. Op 28 juli hakte de organisatie de knoop door om het evenement, dat morgen (17 augustus) zou plaatsvinden, af te blazen. Dat gebeurde nadat de gemeente Vlissingen op 25 juli bekend had gemaakt dat definitief geen vergunning voor het evenement zou worden gegeven nadat was gebleken dat op het gebied van de veiligheid niet alles op orde was.

Schouders eronder
Volgens Rescue-woordvoerder Castel heeft het niet doorgaan van de 12e editie van Rescue Vlissingen geleid tot een “ongekende regen aan reacties” en heeft dat ertoe geleid dat de organisatie is geënthousiasmeerd om (toch) de schouders te zetten onder een vervolg.

“De situatie waarin de organisatie is beland, biedt ook nieuwe kansen. Binnenkort zal er een campagne worden opgestart om deelnemers, bezoekers en fans ons te helpen bij nieuwe en innovatieve ideeën. Hierin zal gevraagd worden hoe we het evenement kunnen verbeteren, wat zijn wensen die organisaties, sponsoren en bezoekers graag zien. De organisatie staat er voor open om het evenement optimaal te verbeteren door ideeën van iedereen. Hiertoe kan dus ook een nieuwe locatie behoren”, aldus Castel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
simpel (17-8-2022 om 21:16)
Vlissingen.... De Stad waar ze hekel hebben aan: Bewonders,Toeristen en Geld ! Blij dat ik na 23 jaar niet meer daar woon ! Wat mij betrefd zand erover ( Letterlijk )
m (17-8-2022 om 10:58)
een geluk bij een ongeluk, het is toch geen mooi weer. alles in de regen werkt ook niet lekker. Maar het blijft jammer.
mar (17-8-2022 om 09:46)
Waarom niet kleinschaliger en op een plek waar het ruimer is of gewoon op meerdere plekken ergens in de Provindie.
Grote Smurf (16-8-2022 om 20:11)
Kortom, dit is allemaal machtsvertoon en de inwoners en toeristen kunnen stikken. De Boulevard van alles onthouden. Wat de gemeente alleen niet begrijpt is dat dit de zoveelste financieele blunder is. Het is een ware trekpleister en mensen over het hele land komen kijken wat geld in het laadje brengt. Maar daarom staat Gemeente Vlissingen natuurlijk ook onder toezicht van Den Haag omdat ze er een potje van maken. Gelukkig gaat het daarom weer wat beter met Vlissingen maar dit is weer duidelijk een grote blunder en ik kan het de organisatie niet kwalijk nemen om Vlissingen dan maar links te laten liggen. Het gebrek aan communiceren ver voor dit evenement uit ligt echt niet alleen maar aan de organisatoren maar ook aan de gemeente zelf.
pietje (16-8-2022 om 20:02)
altijd een betere locatie, i.p.v. vlissingen, breskens bv.....
Johan (16-8-2022 om 19:25)
Wat dachten jullie van Rescue Breskens? Rondom de haven is veel plaats voor publiek, het is ook goed bereikbaar en de bestuurders van Vlissingen kunnen met een verrekijker vanaf de boulevard goed zien wat ze zijn kwijtgespeeld.
Cookie-instellingen beheren