Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in duingebied bij Westkapelle

Toegevoegd: 16-08-2022, 20.22 uur
Brand in duingebied bij Westkapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - In een stuk duin in de buurt van Westkapelle is maandagavond laat brand uitgebroken. De brandweer heeft de vlammen gedoofd.


Een passant zag kort voor middernacht vlammen in de duinen nabij strandpaviljoen Bluv aan de Joossesweg. Hierop werd de brandweer van Zoutelande met spoed ter plekke gestuurd om te blussen. Om te zorgen voor voldoende bluswater werd ook de waterwagen van de post Serooskerke (W) gealarmeerd. De melder had immers aangegeven dat de brand dreigde uit te breiden, zo laat de brandweer weten.

Ter plekke bleek de omvang van de brand beperkt te zijn. Met behulp van een straal hoge druk konden de vlammen worden gedoofd. De inzet van de waterwagen bleek dan ook niet nodig te zijn. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren