Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Bankpasfrauders in de val gelokt in Middelburg

Toegevoegd: 19-08-2022, 10.30 uur
Bankpasfrauders in de val gelokt in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagavond in Middelburg twee mannen aangehouden na een poging om een bejaarde man zijn bankpas afhandig te maken via een oplichtingstruc.


Het 84-jarige slachtoffer was gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. De 'medewerker' vertelde tegen het slachtoffer dat zijn bankrekening geplunderd werd en dat er later iemand aan de deur zou komen om zijn bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet helemaal en schakelde een bekende in. Die ging er direct vanuit dat de man opgelicht werd en de politie werd gebeld.

Agenten wachtten vervolgens in de woning van het slachtoffer tot de 'bankmedewerker' de pas op kwam halen. Dat gebeurde rond 20.00 uur. De verdachte werd binnengelaten door het slachtoffer en werd vervolgens in de woning aangehouden door de aanwezige agenten.

Andere agenten zochten in de buurt naar de auto waar de verdachte mee naar Middelburg was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats in de Lombardstraat in de stad. De bestuurder van de auto, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn kompaan met bankpas en pincode van het slachtoffer terugkeerde bij het voertuig, is vervolgens ook aangehouden. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee mannen, 19 en 24 jaar oud, zijn ingesloten in een politiecellencomplex. Daar worden ze gehoord door rechercheurs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (19-8-2022 om 13:22)
Gelukkig vertrouwde deze mijnheer het niet toen hij door deze rat gebeld werd en er daardoor een fantastische actie op touw werd gezet door de politie. Het zou mooi zijn als dit soort acties standaard zouden kunnen worden, waardoor de pakkans 100% wordt. En nou maar afwachten als deze zaak voor de rechter komt, het laat zich raden hoe dit afloopt wat betreft de zwaarte van de “straf” met de zieke rechtspraak van tegenwoordig.
Tineke Lokerse (19-8-2022 om 13:13)
Hoop dat ze niet morgen alweer op straat staan.
Douwe dabert (19-8-2022 om 13:12)
Top actie maar als dat bij mijn ouders gebeurt en ik ben aanwezig dan gaat zo'n persoon gestrekt de deur weer uut.
bram goeree (19-8-2022 om 13:12)
prima gedaan ook van die bejaarde .jammer dat je tegenwoordig zo voorzichtig(achterdochtig) moet zijn .dit moet toch niet de maatschappij zijn waar we oud in gaan worden .er loopt steeds meer volk rond die er op uit zijn om anderen te bedonderen en te bestelen .streng aanpakken en niet niet zomaar weg sturen met een waarschuwing of boete .straffen moeten veel hoger worden voor zulke misselijk makende praktijken
Erick (19-8-2022 om 12:59)
Top werk! En wat goed van die man dat hij er aan durfde mee te werken op zijn leeftijd !
Stephan (19-8-2022 om 12:10)
Goed zo! Dit soort figuren, die snel rijk willen worden zonder er fatsoenlijk voor te werken en vooral oudere mensen enorm benadelen, mogen van mij flink aangepakt worden. Mensen die wel hard gewerkt hebben en leven van hun welverdiende pensioen dat al niet meer voldoende is met de huidige inflatie, hebben helaas nog een achterstand als het gaat om moderne middelen en zijn daardoor makkelijk slachtoffer. Laat deze oplichters maar voelen dat de pakkans groter wordt, ik hoop dat er meer ouderen zijn die de politie bij twijfel inschakelen. Flink straffen!
Cookie-instellingen beheren