Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Bankpasfrauders in de val gelokt in Middelburg

Toegevoegd: 19-08-2022, 10.30 uur
Bankpasfrauders in de val gelokt in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagavond in Middelburg twee mannen aangehouden na een poging om een bejaarde man zijn bankpas afhandig te maken via een oplichtingstruc.


Het 84-jarige slachtoffer was gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. De 'medewerker' vertelde tegen het slachtoffer dat zijn bankrekening geplunderd werd en dat er later iemand aan de deur zou komen om zijn bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet helemaal en schakelde een bekende in. Die ging er direct vanuit dat de man opgelicht werd en de politie werd gebeld.

Agenten wachtten vervolgens in de woning van het slachtoffer tot de 'bankmedewerker' de pas op kwam halen. Dat gebeurde rond 20.00 uur. De verdachte werd binnengelaten door het slachtoffer en werd vervolgens in de woning aangehouden door de aanwezige agenten.

Andere agenten zochten in de buurt naar de auto waar de verdachte mee naar Middelburg was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats in de Lombardstraat in de stad. De bestuurder van de auto, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn kompaan met bankpas en pincode van het slachtoffer terugkeerde bij het voertuig, is vervolgens ook aangehouden. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee mannen, 19 en 24 jaar oud, zijn ingesloten in een politiecellencomplex. Daar worden ze gehoord door rechercheurs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.van Oppen - Koning (19-8-2022 om 11:33)
Heel goed gedaan.
Cookie-instellingen beheren