Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Irakees aangehouden in Westdorpe voor onrechtmatig verblijf

Toegevoegd: 19-08-2022, 13.45 uur
Irakees aangehouden in Westdorpe voor onrechtmatig verblijf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

WESTDORPE – Bij een controle door de marechaussee bij Westdorpe is gisteren gebleken dat er in een busje een man zat zonder geldige verblijfsdocumenten.


De marechaussees onderwierpen gisteren de werkbus aan een zogenaamde MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid). De MTV-controle is gericht op controle van geldige verblijfsdocumenten van immigranten.

Bij de controle bleek dat de bijrijder een man was van Irakeese nationaliteit. De man bevond zich zonder rechtmatig verblijf in Nederland. Hierop hebben de marechaussees de man in bewaring gesteld. De man zal worden uitgezet volgens de zogeheten Dublin-claim. Deze claim bepaalt aan welk land de man zal worden uitgeleverd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (21-8-2022 om 12:31)
en wat gebeurd er met hem ,vrijlaten en dan de illegaliteit in net als de rest van de afgewezenen .dit is het grote manco hier in Nederland en ondermijnd de steun voor de echte vluchtelingen .uitzetten die zooi
Douwe dabert (20-8-2022 om 22:33)
Gewoon terug naar Irak. Er zijn tenslotte ook irakezen die in Nederland wonen en daar op familie bezoek gaan. Laat hem ook zelf een ticket betalen aub.
Michel (19-8-2022 om 16:15)
Deze zal zeker niet de enigste zijn. Aanpakken die handel
Cookie-instellingen beheren