Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Motorjacht onbestuurbaar door technisch mankement

Toegevoegd: 21-08-2022, 21.46 uur
Het jacht kon veilig worden afgemeerd in een haven.
Het jacht kon veilig worden afgemeerd in een haven.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De KNRM is zondagmiddag de opvarenden van een motorjacht te hulp geschoten dat onbestuurbaar was geworden op de Oosterschelde bij Zierikzee.


De opvarenden van het jacht schakelden rond het middaguur de hulpdiensten in nadat ze voor anker waren gegaan omdat hun vaartuig onbestuurbaar was gebleken. De opvarenden meldden dat ze vermoedelijk hun roer waren verloren maar toen de reddingboot Fred van het KNRM-station Neeltje Jans arriveerde, bleek dat dit toch niet het geval was.

Volgens de KNRM hing het roer nog onder het jacht maar kon dit als gevolg van een technisch probleem niet meer bediend worden. De plek waar het jacht noodgedwongen voor anker was gelegd, was volgens de redders niet al te comfortabel. Hierdoor ontstond wat paniek bij de op het jacht aanwezige kinderen maar deze was al snel verdwenen nadat de Fred was gearriveerd.

Met behulp van een zogeheten stopzak is het jacht op sleeptouw genomen om het vervolgens in een haven af te meren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren