Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

BHV'er voorkomt uitbreiding brand in Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 22-08-2022, 16.51 uur
BHV'er voorkomt uitbreiding brand in Burgh-Haamstede
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – Een BHV’er heeft vanmorgen kunnen voorkomen dat een brand bij de Vitro Plus in Burgh-Haamstede verder uitbreidde. De brand woedde in een warmtewisselaar.


De brandweerlieden van Burgh-Haamstede werden omstreeks 09.50 uur opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij het pand aan de Roterij. Toen zij ter plaatse kwamen, bleek dat er daadwerkelijk brand was geweest in een warmtewisselaar. Een BHV’er had de brand ondertussen al geblust met een schuimblusser.

De brandweerlieden hebben alles ter plaatse goed bekeken en gecontroleerd en geconstateerd dat de brand inderdaad gedoofd was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (22-8-2022 om 23:04)
@Sybren: Een bedrijfshulpverlener. Een gewone collega zoals alle anderen maar met als extraatje dat hij/zij is opgeleid om levensreddende handelingen te verrichten zoals reanimatie, een beginnend brandje te blussen of een ontruiming te organiseren bij een groter incident. Ze zullen de gealarmeerde professionele hulpdiensten ontvangen en van informatie voorzien aangaande het incident zodat die verder passend kunnen handelen. BHV'ers worden opgeleid en volgen jaarlijks een herhalingscursus van een dag. Omdat ze eerder op de plaats van een incident zijn dan professinele hulpverleners, ze zijn tenslotte op hun werk, kunnen ze gelijk actie ondernemen om de gevolgen en uitbreiding van een incident tot een minimum te beperken.
Sybren Singelsma (22-8-2022 om 18:55)
Wat is een BHV'er?
Joris (22-8-2022 om 17:44)
BHV-ers zijn helden, geweldige redders in nood bij beginnende brandjes en bedrijfsongevallen. Ik weet waar ik over praat, ben er zelf ook een...
Cookie-instellingen beheren