Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 40 km

Fietser ernstig gewond bij ongeval in Middelburg

Toegevoegd: 23-08-2022, 10.26 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Op de Spinhuisweg in Middelburg is dinsdagochtend iemand ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.


Het ongeluk gebeurde rond 09.25 uur. Volgens de politie kwamen bij de kruising met de Statenlaan twee fietsers met elkaar in botsing. Eén van de twee kwam ongelukkig ten val en liep vermoedelijk ernstig letsel op. Twee ambulanceteams gingen met spoed ter plekke om hulp te verlenen. Rond 09.40 uur is de gewonde met spoed per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis.

Vanuit Rotterdam steeg ook een traumahelikopter op. Deze kwam niet naar de incidentlocatie maar landde rond 09.50 uur in de buurt van de A58 bij Heinkenszand om een rendez-vous te houden met de ambulancedienst.

De politie zette na het ongeluk de straat af tussen de kruising met de Statenlaan en de kruising Torentrans - Jacob Magnusstraat. De weg werd echter al snel weer vrijgegeven. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een vrouw (25-8-2022 om 19:07)
(Joris) hoezo opvallend van wmo je kan zelf ook ee n 3 wieler kopen hoor je kan met gewone fiets ook ongelukken maken heeft niks met wmo te maken. Scooter en elektrische fietsen en stepjes die niet mogen gaan ook super snel daar gebeuren ook ongelukken mee. Niet alleen met mensen met handicap
Joris (24-8-2022 om 17:07)
Opvallend vaak zijn vervoersmiddelen die door de gemeente in het kader van de wmo verstrekt worden, zoals hier deze fiets, betrokken bij ongevallen. Nu een fiets maar meestal scootmobielen die in greppel of sloot rijden. Misschien strenger selecteren op bekwaamheid om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De kosten van de brokkenmakerij rijzen de pan uit en de monteurs van de hulpmiddelenverstrekker maken overuren om alle schade te herstellen.
Moeder (24-8-2022 om 14:37)
Laïsa, nabestaanden? Zwaargewond toch, niet overleden.. Hopen en bidden dat de persoon er weer bovenop komt.
Emergo (23-8-2022 om 18:06)
Opvallend dat iedereen iets te vertellen heeft behalve over het ongeval zelf en de oorzaak. Vreemd.
JK (23-8-2022 om 14:13)
Sterkte voor degenen die dit zijn overkomen. Ben er steeds meer van overtuigd dat een fietshelm verplicht gesteld moet worden. Na een val van mijn man met de fiets , wat gelukkig goed afgelopen is , hebben we nu allebei een fietshelm. En na enige schroom ook in het dorp op als ik om boodschappen ga.
Laïsa (23-8-2022 om 13:35)
Ik gaf aan dat er in de Spinhuisweg zeer asociaal gereden wordt. Het is een 30 km zone en mensen vinden tel achter stuur belangrijker. Bussen rijden ook veel te hard. Dit alles aangekaart gemeente .Ze plaatsen tijdelijk snelheidsmeter. Drempels kunnen en komen er niet want huizen zouden verzakken.
Cookie-instellingen beheren