Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto rijdt in op terras Renesse: gewonde en arrestatie

Toegevoegd: 24-08-2022, 01.48 uur - Update: 24-08-2022, 04.07 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een automobilist is vannacht in Renesse ingereden op het terras van een horecagelegenheid. Eén persoon is gewond geraakt. Er lijkt opzet in het spel te zijn en er is één arrestatie verricht. Dat heeft de politie bevestigd.


Het incident vond rond 01.00 uur plaats bij feestcafé De Zoom aan de Hogezoom. Volgens een woordvoerster van de politie zou sprake zijn geweest van onenigheid waarna de automobilist tot twee keer toe het terras opreed. Op filmpjes op social media is te zien dat mensen vanaf het terras zaken naar het voertuig gooien waarna de auto inderdaad twee keer het terras op rijdt.

De politie laat weten dat bij het voorval één persoon gewond is geraakt en dat ambulancemedewerkers zich over deze persoon hebben ontfermd. De persoon die de auto zou hebben bestuurd, is inmiddels door de politie aangehouden als verdachte. Bij de aanhouding waren de agenten genoodzaakt de verdachte te pepperen en te taseren. Een deel van de Hogezoom is inmiddels afgezet voor sporenonderzoek. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. 


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (24-8-2022 om 15:12)
@timsalabim, dit heeft niets met leeftijd te maken, als je zo iets doet ben je niet geschikt om in deze wereld te leven. Op sluiten die handel, deur op slot en sleutel weggooien.
Rien (24-8-2022 om 13:37)
Enkeltje Blijdorp, als je zulke apenstreken uithaalt.
Marcus Aerelius (24-8-2022 om 12:06)
Auto Kwijt ,rijbewijs kwijt en met beetje pech poging doodslag. Lekker bezig
timsalabim (24-8-2022 om 12:01)
En dan loopt met hier te klagen over de jeugd van tegenwoordig, nou zo te zien kunnen die 50tigers er ook wat van zeg; welke knuppel rijd er nou met z'n auto tot 2x toe het terras op omdat iets je niet aanstaat.... Misschien, heel misschien is achterlijk a-sociaal gedrag niet leeftijds gebonden maar eerder een gevolg van een tekortkoming in het intellect, aangeboren verstandelijke gebreken, hersenschade, dementie, drugs en alcohol misbruik, opvoeding, omgeving en invloeden van buitenaf? Zomaar een gedachten.... Ik hoop dat ze die 50tiger goed aanpakken en hem nooit meer een motorvoertuig laten besturen.
Jaap (24-8-2022 om 11:32)
Jaren geleden al wilde men dat Renesse weer een veilige familiebadplaats zou worden, zonder uitgaanstuig, voornamelijk uit de Randstad. Prachtig idee, maar als je dat wil bereiken moet je beginnen met de nachthoreca drastisch uit te dunnen of op te ruimen met hun tokkiebeveiligers. Dit soort rotzooi hoort niet thuis in een dorp als Renesse. Wat dit betreft laat de gemeente tot op de dag van vandaag steken vallen. Het gedrag van de rat die het terras op rijdt, is gelukkig een uitzondering. Goed dat agenten voor dit soort gedrag beschikken over pepperspray en stroomstootwapen. Keihard aanpakken en levenslang opsluiten, zonder sentimenteel gezwets over begeleiding voor terugkeer in de maatschappij enz., bovendien zonde van het geld.
Cookie-instellingen beheren