Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen uitgedeeld in havengebied Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 24-08-2022, 14.47 uur
Bekeuringen uitgedeeld in havengebied Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - De zeehavenpolitie heeft vorige week meerdere boetes uitgedeeld in de havens van Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast loopt er momenteel een onderzoek naar een verkeerd gebruik van een zogeheten co-vergister.


De agenten hebben op 17 en 18 augustus in de havens van Zeeuws-Vlaanderen controles uitgevoerd. Onder andere werd een tankauto gecontroleerd die onderweg was naar een zogeheten co-vergister. Hier worden dierlijke mest en co-vergistingsmaterialen in grote tanks vergist waarbij gas vrijkomt dat wordt gebruikt door de industrie. Mogelijk was er bij de controle sprake van een stof die niet was toegestaan om bij deze co-vergister te verwerken. Dit onderzoek loopt nog.

Tijdens transportcontroles zijn er meerdere proces-verbalen opgemaakt voor uiteenlopende zaken. Zo werden en er bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van een vervoersvergunning, het niet hebben van een vakbekwaamheid en een verlopen vakbekwaamheid. Daarnaast reed een bestuurder op een vrachtwagencombinatie met gevaarlijke stoffen terwijl de bestuurder niet in het bezit was van het benodigde rijbewijs. Een andere vrachtwagenchauffeur heeft een bekeuring gekregen voor het niet voldoende houden van nachtrust.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren