Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reactie burgemeester van der Hoek op incident Renesse

Toegevoegd: 24-08-2022, 18.49 uur - Update: 25-08-2022, 11.45 uur
De burgermeester wenst alle betrokkenen sterkte toe
De burgermeester wenst alle betrokkenen sterkte toe
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

RENESSE - Burgemeester Jack van der Hoek van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft gereageerd op het incident in Renesse van afgelopen nacht waarbij een automobilist inreed op een terras.


"Afgelopen nacht heeft zich in Renesse een bizar voorval afgespeeld waarbij een auto op terrassen is ingereden en daarbij een persoon heeft verwond. Daarbij is ook met een wapen gedreigd. Door doortastend optreden van de hulpdiensten, in goede samenwerking met de beveiligers van de horeca, is gelukkig erger voorkomen. Daarvoor mijn complimenten."

"Mijn gedachten zijn bij de gewonde en het personeel van de betreffende horeca. Zij moeten een aantal zeer angstige momenten hebben doorgemaakt. Ik wens ze daar sterkte mee en heb contact met de betrokken ondernemers."

"Het is buitengewoon jammer dat dit voorval zich uitgerekend in Renesse heeft afgespeeld. Juist nu Renesse, door de inzet van zovelen, in de afgelopen jaren weer een gezellige en veilige familiebadplaats is geworden. Met een aanbod voor jong én oud. Het agressieve gedrag van een enkeling zal daar geen verandering in brengen en we zullen daar stevig tegen op blijven treden. Ik beschouw dit, op zich zeer ernstige, voorval dan ook als een incident, dat in principe overal had kunnen plaatsvinden. Helaas voor ons dit keer in Renesse."

"De dader is gelukkig direct aangehouden en nadere woordvoering over het vervolg van deze zaak is aan het Openbaar Ministerie en politie."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren