Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle buitenbrand Meliskerke zorgt voor uren bluswerk

Toegevoegd: 26-08-2022, 04.56 uur
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - Een felle brand in een grote hoop snoeiafval heeft de brandweer vannacht in Meliskerke urenlang bezig gehouden.


Bij de brandweer werd rond 23.30 uur gemeld dat er een buitenbrand woedde op een veld aan de Rapenburgweg. In eerste instantie werd alleen de blusploeg van Zoutelande opgeroepen maar vanwege de omvang van de brand werden later ook de waterwagens uit Oost-Souburg en Serooskerke (W) gealarmeerd.

De waterwagens werden ingezet om te zorgen voor voldoende bluswater. De wagens pendelden hiervoor heen en weer. Het blusvoertuig pompte water uit een nabijgelegen sloot. Later in de nacht, rond 02.50 uur werd ook de blusploeg van de post Domburg gealarmeerd. Om de brandende hoop goed te kunnen blussen is een graafmachine ingezet om deze uit elkaar te trekken.

Al met al namen de bluswerkzaamheden dus flink wat tijd in beslag. Gedurende het blussen was de Rapenburgweg ter plekke afgesloten.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buitenbranden (26-8-2022 om 13:19)
Dat snoeihout lag er gewoon klaar voor. Overal in de buurt zijn buitenbrandjes en dan vlak aan de weg een grote stapel droog hout neerleggen. Makkelijke manier om van je snoei troep af te komen.
Cookie-instellingen beheren