Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 170 km

Zwaargewonde bij explosie bij bedrijf Sas van Gent

Toegevoegd: 26-08-2022, 16.14 uur - Update: 27-08-2022, 21.25 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij een explosie bij een bedrijf in Sas van Gent is vanmiddag een persoon ernstig gewond geraakt. Bij het incident brak ook brand uit. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is bezig met blussen.


De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldt dat de brand rond 15.10 uur ontstond in een elektrakast bij een bedrijf aan de Suikerdijk. Tijdens het ontstaan van de brand was een explosie te horen, zo meldt de Veiligheidsregio. Vanwege de waterwinning heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand.

Er zijn op dit moment vier blusvoertuigen ingezet. Door de brandweer wordt in de bedrijfsloods gezocht naar brandhaarden. Er is nog een hoogwerker onderweg om ook het dak goed te  kunnen onderzoeken. De bedrijfsloods is ongeveer 80 x 30 meter groot en wordt momenteel geventileerd met behulp van overdrukventilatoren. Het Cobra-systeem, een speciaal blussysteem voor afgesloten ruimtes, is aanwezig om zo nodig tussen het plaatmateriaal van de wanden te kunnen blussen.

Bij het incident heeft een monteur brandwonden opgelopen. Twee ambulanceteams hebben zich over het slachtoffer ontfermd en vervolgens is deze voor verdere behandeling naar een brandwondencentrum in België gebracht. De opgeroepen Rotterdamse traumahelikopter is niet meer ingezet. Mogelijk heeft nog wel een redez-vous plaatsgevonden met een Belgisch traumateam. Drie collega's van het slachtoffer die ook aanwezig waren, zijn ongedeerd gebleven. Voor hun wordt wel Slachtofferhulp ingeschakeld, zo laat de Veiligheidsregio weten.

​De Suikerdijk is momenteel door de politie afgezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (26-8-2022 om 22:49)
Een ongeluk zit in zo n klein hoekje. zegt men weleens zoo triest Veel sterkte en beterschap . en voor de collega.s ook veel sterkte .
mar (26-8-2022 om 17:32)
Vandaar met de Ambu naar Antwerpen. Brandwondencentrum.
mar (26-8-2022 om 16:43)
Hu wat raar de ambulances stonden met sirenes en zwaailicht voor de brug van Sas van Gent rond 15u50? Die was om 15u40 aan het draaien. Politie erbij.
Cookie-instellingen beheren