Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Man die inreed op terras twee weken langer vast

Toegevoegd: 26-08-2022, 16.54 uur
De verdachte werd kort na het incident aangehouden.
De verdachte werd kort na het incident aangehouden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

RENESSE - De man die eerder deze week werd opgepakt nadat hij in Renesse met zijn auto was ingereden op een terras, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.


De 51-jarige inwoner van Hellevoetsluis zou De 51-jarige inwoner van Hellevoetsluis reed in de nacht van dinsdag op woensdag tot twee keer toe het terras van een horecazaak aan de Hoge Zoom op. Dat zou zijn gebeurd naar aanleiding van een conflict. Bij het voorval raakte een vrouw gewond.

Toen agenten kort na het incident de verdachte aantroffen, kwam deze op hen af met een (vermoedelijk) steekwapen in zijn hand. Omdat de verdachte niet luisterde naar instructies van de agenten, werden hierop zowel pepperspray als een stroomstootwapen ingezet. Hierna kon hij worden ingerekend.

De verdachte is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de man nog zeker 14 dagen langer vast blijft zitten, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De man wordt formeel verdacht van poging tot moord/doodslag. "Het onderzoek gaat verder", zo meldt het OM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (27-8-2022 om 04:38)
Lik op stuk ! Zaak pas behandelen in het seizoen van 2023. We hebben het nu te druk bij de rechtbank, dus blijf voorlopig maar even zitten !!Schadevergoeding alleen maar toepasbaar voor het slachtoffer. Als je een rijbewijs hebt en die gebruik je niet correct, dan ben je die ook kwijt ! Want helaas voor de dader: jouw auto is niet een wapen om conflicten mee op te lossen, het is slechts een vervoermiddel van A naar B.
Michel (26-8-2022 om 17:53)
Geachte Rechter, maak er aub 2 jaar van. Dit soort tuig hoort niet in de samenleving thuis
Cookie-instellingen beheren