Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
114 files van totaal 451 km

Deel Noordweg Middelburg tijdje dicht na gaslek

Toegevoegd: 26-08-2022, 23.10 uur
Een deel van de Noordweg werd tijdelijk afgezet.
Een deel van de Noordweg werd tijdelijk afgezet.
© Foto: Brandweer Middelburg post Rooseveltlaan
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een deel van de Noordweg in Middelburg is vrijdagavond afgesloten geweest omdat tijdens werkzaamheden een gaslek was ontstaan. Inmiddels is het lek gedicht.


Het lek ontstond omstreeks 18.10 uur, vlakbij de kruising met de President Rooseveltlaan. Omdat de brandweerpost vlakbij deze kruising is gelegen, waren de opgeroepen brandweervrijwilligers snel ter plekke. De brandweer bleek het lek echter niet zelf te kunnen dichten. "Het gas spoot er met flinke kracht uit", zo schrijft de brandweer op social media.

Samen met politieagenten hebben de brandweerlieden een deel van de Noordweg afgesloten in afwachting van de komst van medewerkers van het energiebedrijf. Nadat de gasleiding was afgesloten, heeft de brandweer een woning geventileerd. Na anderhalf uur zat de klus erop.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MJ (27-8-2022 om 12:17)
@Wim hoezo ligt dit aan de leeftijd van de leidingen? Uit niets in het nieuwsitem blijkt dit. Waarom ligt het dan niet aan een (oude) graafschade, werking van de grond of misschien wel een gloednieuwe verbinding die niet goed gefabriceerd is? Een leiding of kabel die 30 jaar in de grond ligt vind iedereen te oud maar men koopt zonder blikken of blozen een huis dat rond de oorlog gebouwd is...
Wim (27-8-2022 om 07:49)
Het zal wel de leeftijd zijn van oude leidingen
Cookie-instellingen beheren