Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Zeelieden ontdekken forse duinbrand Westkapelle

Toegevoegd: 27-08-2022, 09.34 uur
In totaal ging zo'n 1.500 vierkante meter duin in vlammen op. In totaal ging zo'n 1.500 vierkante meter duin in vlammen op.
In totaal ging zo'n 1.500 vierkante meter duin in vlammen op.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De opvarenden van een zeeschip hebben vannacht een flinke duinbrand ontdekt langs de Noordzee bij Westkapelle. De brandweer heeft de brand geblust.


De zeevarenden ontdekten de brand omstreeks 03.15 uur. De brandweer van Westkapelle werd vervolgens zonder spoed ter plekke gestuurd. Nabij de Zeedijk bleek een flink stuk duin in brand te staan. Met behulp van vuurzwepen en een straal hoge druk had de brandweer het vuur desondanks snel onder controle.

In totaal is volgens de brandweer zo'n 1.500 vierkante meter duin in vlammen opgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (27-8-2022 om 16:36)
@Jaap, zelfde gedachte. Jongeren die zich nog laat in de duinen ophouden of iemand die nog een wandelingetje maakt met de hond en peuk weggooit. Zeker nu moet er controle zijn. Goed dat men het vanaf zee meldde. Zeker nu moet men daar controle lopen, Zo zonde weer. @Kees dit is niet normaal en zal ook niet zo zijn. Dat het lang droog is wel, maar men hoort zich na donker niet meer op de droge dijken en duinen op te houden. Dan maar een verbod instellen en toezicht houden.
Jaap (27-8-2022 om 10:46)
Al jaren wordt er in de omgeving van Westkapelle brand gesticht, meestal stukken duin of talud van de dijk. Waarom wordt er niet gesurveilleerd of gaat men niet op de loer liggen op de bekende plekken, bij toerbeurt met teams uit de bevolking, zeker weten dat het tuig vroeg of laat gepakt kan worden.
Kees (27-8-2022 om 09:57)
Het is erg, maar dit zal normaal worden. De aarde warmt op en de tropen schuiven op naar Spanje. Over een aantal jaren zal Nederland mediterrane klimaat hebben. Wintersport? Steeds minder sneeuw gaat daar vallen tot het stopt, en dan vallen de rivieren gelijk droog
Cookie-instellingen beheren