Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Motorboot vast op zandplaat bij Breskens

Toegevoegd: 27-08-2022, 20.07 uur
De watersporters hebben het getij afgewacht.
De watersporters hebben het getij afgewacht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij Breskens is donderdagavond een boot met zes opvarenden vast komen te liggen. De KNRM voer uit maar veel hoefden de redders niet te doen. De opvarenden van de boot hebben namelijk het opkomende tij afgewacht.


De redders van het KNRM-station in Breskens kwamen rond 21.50 uur in actie nadat mensen vanaf de wal de boot op de zandplaat hadden zien liggen. De Kustwacht werd ingeseind en vervolgens kwam zogezegd de reddingboot in actie. Onderweg meldde ook een ander vaartuig dat een vastgelopen motorboot was gezien.

De reddingbootbemanning trof even later de boot zelf ook aan. Aan boord bleken zes personen te zijn. Nadat de reddingboot Zeemanshoop tegen de zandplaat was gelegd, zijn twee opstappers poolshoogte gaan nemen. De situatie bleek onder controle te zijn en nadat het anker goed was weggelegd is de reddingbootbemanning teruggekeerd naar het station. De boot zou immers bij hoog water vanzelf loskomen, zo meldt de KNRM in een verslag van de inzet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren