Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 128 km

Zeiljacht krijgt motorpech voor Badstrand Vlissingen

Toegevoegd: 27-08-2022, 20.11 uur
Het zeiljacht is door de KNRM naar de haven gesleept.
Het zeiljacht is door de KNRM naar de haven gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het KNRM-station Breskens is vrijdagmiddag uitgevaren nadat voor de kust van Vlissingen een zeiljacht motorpech had gekregen.


De drie opvarenden van het jacht sloegen rond 15.40 uur alarm nadat ze hadden ontdekt dat hun motor kuren had. Het jacht was ook voorzien van een zeil naar zonder motor durfden de watersporters niet de Vlissingse Koopmanshaven binnen te varen. Na een melding via het KNRM Helpt Assistentie Centrum is de reddingboot daarom uitgevaren naar het Badstrand bij Vlissingen.

Na overleg met de opvarenden van het jacht is door de redders een sleepverbinding aangelegd en is het jacht naar de Poseidonstreiger in de Vlissingse Buitenhaven gesleept. Hier kon het vervolgens veilig worden afgemeerd, zo meldt de reddingmaatschappij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren