Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Persoon aangehouden na alcoholcontrole

Toegevoegd: 28-08-2022, 04.03 uur
Persoon aangehouden na alcoholcontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De jeugdagenten van Walcheren hebben diverse personen beboet voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén van de betrokkenen was werkzaam voor Defensie.


De agenten zagen twee vrienden die beide op een snorfiets reden. Na een blaastest bleek dat zij beiden 745 Ug/l bliezen. Op basis van de uitkomst is van beide heren het rijbewijs ingenomen. Eén van de heren bleek werkzaam te zijn bij Defensie. Hierop is de Koninklijk Marechaussee ingeschakeld om de zaak verder af te handelen.

Een ander persoon dat tijdens de nachtdienst werd gecontroleerd, blies bewust niet goed. Dit werd door de agenten gezien als het weigeren van de blaastest. Hierop is ook het rijbewijs van dit persoon ingevorderd. Na alle administratie te hebben afgehandeld, achtte het persoon het nodig om toch zijn scooter te gebruiken. Hierop werd de persoon opnieuw staande gehouden. Dit leverde een tweede keer rijden onder invloed van alcohol op. Ditmaal wel met een uitslag van 655 Ug/l, het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden met een voertuig tijdens een rijverbod. Hierop hebben de agenten de verdachte aangehouden. Daarnaast is de scooter in beslag genomen en zal het CBR een educatieve maatregel opleggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (28-8-2022 om 07:11)
Wat zullen ze trots zijn op hun boetes...stel dat je nuchter blijft dan ben je niet stoer. Dit is zo een afgang onder invloed en denken als God te zijn terwijl ze zo zwak zijn met een slok op.
Cookie-instellingen beheren