Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agent en medewerker Torentijd mishandeld bij aanhouding Axel

Toegevoegd: 28-08-2022, 11.53 uur
Agent en medewerker Torentijd mishandeld bij aanhouding Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

AXEL – Bij de vechtpartijen in Axel vannacht is één persoon buiten bewustzijn geraakt. Een agent en een medewerker van het arrestantencomplex werden mishandeld.


De politie kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het gewonde slachtoffer. Zijn letsel bleek echter mee te vallen, waardoor de politie zich kon richten op het herstellen van de openbare orde. Hierbij richtte een verdachte hierbij zijn frustratie richting de dienders. Hierop werd de verdachte aangehouden. Omdat de verdachte zich bleef verzetten bij de aanhouding en de waarschuwingen in de wind sloeg, waren de agenten genoodzaakt geweld te gebruiken.

Bij de aanhouding mishandelde de verdachte een agent. Toen de verdachte na wat moeite in de arrestantenwagen was gezet bleef deze trappen tegen de ramen en deuren van het dienstvoertuig. Daarom is de verdachte met gepaste spoed naar Torentijd gebracht. Bij de insluiting heeft de verdachte een medewerker van Torentijd zwaar letsel toegebracht.

Vervolgens volgde er nog een aanhouding van nog een verdachte in Axel. Deze verdachte werkte wel mee met zijn aanhouding. Omdat er tegen deze verdachte geen aangifte lag, is deze vanmorgen heengezonden met een proces-verbaal voor het vechten op straat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (30-8-2022 om 13:23)
@iedereen die denkt dat zwaarder straffen wel preventief goed werkt Ik geef hier niet mijn mening , ik geef alleen maar aan wat onderzoek in de praktijk heeft aangetoond. En dat geeft helaas aan dat de effecten van zwaarder straffen voor wat betreft de preventieve werking beperkt zijn. Zwaarder straffen puur als "terugbetaling" aan de maatschappij voor dit soort stom gedrag is weer een ander verhaal, en kan ik mijn persoonlijk wel in vinden, nu komen dit soort idioten vaak nog wel erg makkelijk weg.
Johan (29-8-2022 om 14:45)
@Jac, ik ben het niet helemaal met u eens. Wanneer je straffen een beetje zwaarder maakt, dan zal daar weinig of geen preventieve werking vanuit gaan. Als je echt zwaar straft, dan helpt dat wel degelijk. Wanneer zo'n (veroordeelde) dader 30 jaar cel zou krijgen terwijl zijn familie (of eerst hijzelf, totdat al zijn geld op is) wekelijks € 1.000,- moet betalen voor zijn levensonderhoud in de cel, dan had hij dit wel uit zijn hoofd gelaten. Zeker wanneer hij zou weten dat hij in de cel geen eten zou krijgen bij niet betalen door zijn familie. Of je zoiets moet willen is een heel andere vraag maar afschrikwekkend straffen werkt wel degelijk als je het maar hard genoeg doet.
Arthur (29-8-2022 om 13:53)
@ Jac, het gaat ook niet om de dader, maar de maatschappij of in dit geval een medewerker van Torentijd zijn slachtoffers. Dus zwaarder straffen helpt wel degelijk
Michel (29-8-2022 om 13:52)
@Jac, die aso's moeten zo zwaar gestraft worden, dat ze het de 2e keer wel laten.
Jac (29-8-2022 om 11:45)
Het is al tot in den treuren middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat zwaarder straffen een zeer beperkt effect heeft. Wil je dit soort problemen(en andersoortige problemen) verminderen zul je naar de bron van de problemen moeten gaan en daar ingrijpen/hulp bieden. Zwaarder straffen klinkt logisch en lijkt een makkelijke oplossing, maar in de praktijk is het effect helaas beperkt. Wat niet wegneemt dat straf voor deze persoon op zijn plaatst is, maar dan als genoegdoening voor de ellende welke hij heeft veroorzaakt. Straf om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen en het afschrikwekkende effect ervan is helaas beperkt hoe zwaar je de straffen ook maakt.
Chauffeur (29-8-2022 om 11:09)
@Erpelkapper en jij noemt iemand anders dom ?! Als jij had gelezen hoe het was gegaan had je gezien dat dit op straat gebeurde. Nou roep je in het wilde weg de naam van een café dat hier helemaal niks mee te maken had. Het ligt niet aan een café , het ligt nog altijd aan dié personen die de sfeer, waar dan ook, flink verzieken. Roep geen brand alvorens je rook of vuur hebt gezien ! Waar je ogen niet zijn geweest moet je mond niet praten
Cookie-instellingen beheren