Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

13-jarige Goesenaar gewond na schietincident met gelblasters

Toegevoegd: 31-08-2022, 14.53 uur
13-jarige Goesenaar gewond na schietincident met gelblasters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie zoekt getuigen van een schietincident met gelblasters dat dinsdag 30 augustus zou zijn gebeurd. Een 13-jarige jongen uit Goes werd daarbij geraakt en raakte gewond.


De politie zoekt getuigen van het incident dat dinsdag rond 13.30 uur gebeurde in de Wilgenstraat in Goes. Het slachtoffer liep op straat en werd daar door gelballetjes geraakt. Hij raakte gewond en moest naar een dokter. Het minderjarige slachtoffer deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in naar de verdachte van deze mishandeling.

De politie laat weten dat er de afgelopen weken meer meldingen binnenkomen van mensen die worden beschoten met zogeheten gelblasters. Deze nepwapens en zijn soms niet te onderscheiden van echte vuurwapens. In het wapen zitten waterballetjes die met kracht worden afgeschoten.

Volgens de agenten kunnen de gevolgen daarvan groot zijn. Behalve dat het een brandend en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen geraakt worden. Het gebruik van dit wapen levert verder ook andere gevaren op. Als agenten een gelblaster niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij hun vuurwapen moeten gebruiken.

De agenten roept mensen die iets van het voorval hebben gezien op om contact met de politie op te nemen. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (31-8-2022 om 16:53)
Geloof dat sommige de felblauwe onderschatten en dat je degelijk iemand mee kan verwonden...zeker in het gezicht en kwetsbare mensen. Schiet dan op je eigen ballen. Ze zijn degelijk gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren