Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
116 files van totaal 481 km

Traumahelikopter landt in Zeeuwse plaatsen voor medische noodsituaties

Toegevoegd: 31-08-2022, 15.25 uur
Traumahelikopter landt in Zeeuwse plaatsen voor medische noodsituaties
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De traumahelikopter uit Rotterdam is woensdag in verschillende Zeeuwse plaatsen geland om assistentie te bieden aan het ambulancepersoneel. Uiteindelijk landde het Mobiel Medisch Team (MMT) in Breskens, Terneuzen en Goes.


De eerste Zeeuwse oproep voor de traumahelikopter kwam rond 09.45 uur binnen vanuit de Havenstraat in Breskens. De helikopter landde uiteindelijk in de Zeeuws-Vlaamse plaats waar een lid van het MMT werd afgezet. Uiteindelijk landde de traumaheli ook bij het ziekenhuis in Terneuzen om het MMT-lid weer op te pikken.

Ongeveer twee uur later moest de Lifeliner 2 weer vanuit Rotterdam naar Zeeland vliegen. Ditmaal was er sprake van een kindje dat in Oostkapelle onwel was geraakt. Het ambulancepersoneel bracht het slachtoffertje samen de moeder naar Serooskerke waar een arts van het Mobiel Medisch Team bij de ambulance instapte.

Uiteindelijk werd de patiënt naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Ook daar landde de traumahelikopter later op de landingsplaats bij het ziekenhuis op het MMT-lid op te halen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren