Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Perceel waar cocaïnewasserij zat gesloten door burgemeester

Toegevoegd: 31-08-2022, 19.07 uur
De cocaïnewasserij zat verborgen in een loods.
De cocaïnewasserij zat verborgen in een loods.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

SINT-MAARTENSDIJK - Burgemeester Sijbers van Tholen heeft besloten het perceel in Sint-Maartensdijk waar op 19 juli een cocaïnewasserij werd aangetroffen 2 september te sluiten. De sluiting duurt voor de duur van zes maanden.


De agenten kwamen de cocaïnewasserij op het spoor toen op maandag 13 september een witte Mercedes Sprinter werd gezien die wegreed bij de Heereweg in Ossendrecht. Ter plekke bleken meerdere vaten met drugsafval te zijn gedumpt. Dankzij een oplettende getuige kreeg de politie de beschikking over een deel van het kenteken. Nader onderzoek en oproepen op televisie leidden naar een 26-jarige man uit Zevenbergen.

Hij werd op dinsdsg 24 mei opgepakt. Ruim twee weken na de arrestatie, op maandag 13 juni, werd ook een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden als verdachte in de zaak rond de drugsdump. Nader onderzoek wees volgens de politie vervolgens in de richting van een loods aan de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De gedumpte vaten zouden namelijk van het terrein bij de loods afkomstig zijn geweest. 

Op 19 juli viel de politie de loods binnen waarbij de cocaïnewasserij werd ontdekt. Twee bewoners die zich op het terrein bevonden, werden daarbij aangehouden. Het gaat om een 64-jarige man en een 55-jarige vrouw. Tijdens de inval aan de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk zijn volgens de gemeente onder andere grote hoeveelheden – naar schatting 8.000 liter – chemicaliën gevonden die nodig zijn voor de productie van amfetamine en cocaïne. Ook werd er chemisch (drugs)afval en munitie aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren