Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke buitenbrand bij vuilstort Nieuwdorp

Toegevoegd: 01-09-2022, 20.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP - Bij het afvalverwerkingsbedrijf aan de Frankrijkweg in Nieuwdorp heeft vanavond een forse brand gewoed. Er werd rekening gehouden met een mogelijke verspreiding van asbestdeeltjes.


De brand brak omstreeks 18.30 uur uit op het terrein van Indaver. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. Ter plaatse aangekomen, bleek dat er een stuk grond van 40 meter bij 40 meter in brand stond. Omdat er onvoldoende water was, werden er ook twee waterwagens opgeroepen. Samen met Indaver is de brandhaard toegedekt.

Bij de brand kwam een flink wat rook vrij. Daarom is een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gekomen samen met twee meetploegen van de brandweer om het gebied waarover de rookwolk trok te verkennen en  te  onderzoeken op mogelijke verspreiding van asbest.

Omstreeks 20.20 uur werd door de officier van dienst van de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven. Er werden geen asbesthoudende materialen aangetroffen.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren