Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters

Toegevoegd: 02-09-2022, 10.51 uur
Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie van Zeeland waarschuwt voor een nieuwe challenge die momenteel op het platform TikTok gaande is. Bij deze challenge wordt je uitgedaagd om met een gel blaster op iemand te schieten en dit te filmen.


Een gel blaster is een vuurwapen waaruit gel-balletjes worden geschoten. De politie ziet deelnemen aan deze challenge niet als een spel, maar als het plegen van een strafbaar feit. Daarnaast is er een kans dat je een verkeerde indruk geeft bij de politie, waardoor de politie zal handelen als een scenario met een vuurwapen.

Afgelopen week werden er al meerdere personen aangehouden voor het gebruik van een gel blaster.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (2-9-2022 om 13:34)
Voor iedereen die roept dat Gelblasters niet op echte wapens lijken. Jullie zijn niet bekend met wat er tegenwoordig op de markt is. Alle kleuren en patronen kunnen erop. Het wordt ook een spelletje genoemd hieronder. Niet meegekregen dat er serieuze gewonden vallen door dit 'spelletje'? Mensen die niet eens 'meespelen' zijn vaak de l*l. Leuk joh! Bij mij moeten ze het niet proberen want dan zijn ze gewoon klaar. Zijn geen grappen meer!
Jaap (2-9-2022 om 13:30)
@Timsalabim: een gelblaster is beslist geen speelgoed en of het werkt op luchtdruk of kruit maakt geen moer uit als je er door geraakt wordt. Kinderen en volwassenen kunnen er niet genoeg tegen gewaarschuwd worden. @Niet gevaarlijk: misschien moet je eens goed geraakt worden, kijken of je het nog steeds een spelletje vindt. Jullie reacties zegt wel iets over jullie niveau.
Tvdv (2-9-2022 om 13:27)
@Timsalabim, een balletjespistool is ook geen vuurwapen, maar toch verbonen in nederland omdat het op een vuurwapen lijkt. Er hoeft maar 1 iemand een gelblaster voor een echt wapen aanzien en dan aan de familie uitleggen waarom hun kind savonds niet meer thuiskomt.
R (2-9-2022 om 12:34)
Loop ik achter? Nog nooit van gehoord. Ken alleen een gel pen.
Niet gevaarlijk (2-9-2022 om 11:55)
Is gewoon een spelletje, doe even normaal
Timsalabim (2-9-2022 om 11:27)
Een gelblaster is speelgoed en geen vuurwapen, werkt op luchtdruk netzoiets al airsoft. Een vuurwapen werkt met kruid. Bangmakerij dit, kinderen bang maken door te ze zeggen dat er hetzelfde gehandeld zal worden als met een vuurwapen is echt zwaar over de top Gelblasters lijken niet eens op echte wapens…
Cookie-instellingen beheren