Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters

Toegevoegd: 02-09-2022, 10.51 uur
Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie van Zeeland waarschuwt voor een nieuwe challenge die momenteel op het platform TikTok gaande is. Bij deze challenge wordt je uitgedaagd om met een gel blaster op iemand te schieten en dit te filmen.


Een gel blaster is een vuurwapen waaruit gel-balletjes worden geschoten. De politie ziet deelnemen aan deze challenge niet als een spel, maar als het plegen van een strafbaar feit. Daarnaast is er een kans dat je een verkeerde indruk geeft bij de politie, waardoor de politie zal handelen als een scenario met een vuurwapen.

Afgelopen week werden er al meerdere personen aangehouden voor het gebruik van een gel blaster.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stromenwijk (4-9-2022 om 22:06)
Gevaarlijk of niet wel heel irritant dat ze al 2 nachten die challenge in onze wijk spelen. Vamacht liepen ze met 10 man al schietend door de straat idioten. Ongedierte leeft snachts zei mn vader , hij heeft gelijk.
Michel (4-9-2022 om 10:45)
Allen die dit zogenaamde speelgoed goedkeuren, moeten toch even bij hun eigen gaan kijken of ze nog gezond zijn.
Timsalabim (3-9-2022 om 12:38)
Je kan ook in een online sportwinkel een honkbal knuppel kopen; volledig legaal , kan je iemand ook total los mee slaan, zelfs met een tennis racket zou dat kunnen, zelfs met boomtakken. Wat een wereld toch he, gedraag je gewoon!
Reaguurder (3-9-2022 om 12:19)
Maar om al die kinderen die al jaren tot de dag van vandaag leren om een kalashnikov te gebruiken, ligt geen hond wakker! Raar!
@ michelle (3-9-2022 om 12:13)
Waarom zou ik mezelf moeten schamen? Omdat wij met paarse of gele gelblasters op elkaar schieten? Dat je een fietser beschiet, die vervolgens schrikt en valt, dat kan inderdaad niet! Maar veder is het totaal onschuldig en zouden al die onwetende boomers eens verder moeten kijken dan de neus lang is! #GenerationDis comming!
Rob (3-9-2022 om 09:36)
Je hebt gewoon websites met een .nl domein waar je luchtdrukwapens kunt kopen tegen vertoon van je ID. Deze zijn dan ook legaal te verkrijgen en mag je ook bezitten. Je mag ze zelfs op eigen terrein gebruiken. Ze lijken toch echt wel verdomd veel op het echte werk. Kijk maar eens op shogun bijvoorbeeld. Je kunt er zelfs kruisbogen bestellen. Dat je ze buiten gaat gebruiken is een ander verhaal.
Cookie-instellingen beheren