Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
123 files van totaal 502 km

Brandweer helpt paard uit de sloot bij Zaamslag

Toegevoegd: 03-09-2022, 10.52 uur
Brandweer helpt paard uit de sloot bij Zaamslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZAAMSLAG - Een paard is vrijdag bij Zaamslag in een sloot beland. De brandweer moest eraan te pas komen om het dier uit het water te helpen.


Het incident gebeurde rond 17.30 uur op een weiland bij Val in Zaamslag. Het dier was in een sloot terechtgekomen en kon daar niet meer op eigen kracht uit komen. De eenheden van de brandweerposten Zaamslag en Mauritsfort werden daarop opgeroepen om te komen helpen.

Eenmaal ter plaatse werd het dier in een zogeheten paardenbroek gestopt. Vervolgens konden de brandweerlieden het paard met een kraan omhoog hijsen. Niet veel later stond het hoefdier weer veilig op het droge. De eigenaresse van het paard laat in een reactie op de brandweer weten dat het goed gaat met het dier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johanna Stoutjesdijk (4-9-2022 om 09:28)
heerlijk dat dit dier weer is gered , bedankt voor de hulp.
bram (3-9-2022 om 23:51)
Chapeau !! voor de leden van het brandweerkops ! Goed werk, waarbij je een bepaalde instelling moet hebben, die helaas vele mensen missen ! Helden, mijn helden !!
Cookie-instellingen beheren