Weerbericht:
Af en toe regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 217 km

Politie zoekt getuigen van vuurwerkexplosie

Toegevoegd: 04-09-2022, 10.06 uur
De brandweer was ruim twee uur bezig met blussen.
De brandweer was ruim twee uur bezig met blussen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De politie zoekt getuigen van de vuurwerkexplosie die inwoners van Nieuw- en Sint Joosland zondagmorgen wakker liet schrikken. Door de explosie ontstond schade aan enkele ruiten en een personenauto.


De explosie ontstond rond 04.00 uur bij de kruising van de Oude Rijksweg met Achter de kerk toen er vermoedelijk zwaar vuurwerk werd afgestoken. Door de knal zaten inwoners van Nieuw- en Sint Joosland rechtop in hun bed. De wakkergeschrokken omwonenden probeerden met emmers water de, door het vuurwerk, ontstane brand in een haag te blussen.

Vanwege de droogte van de laatste tijd hadden de bluspogingen van omwonenden geen resultaat. De brandweer kwam ter plaatse en heeft ongeveer twee uur moeten blussen voordat de hitte enigszins uit de heg was. Door de ontploffing werd een personenauto beschadigd en gingen enkele ruiten van een woning kapot. Er werd aangifte gedaan van brandstichting en vernieling van de auto en de ruit.

Mensen die meer informatie hebben over het incident dat plaatsvond in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.  Wanneer men wel uw informatie wilt delen, maar liever niet met de politie praat, dan kunt er ook anoniem gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie staat los van de politie, maar deelt relevante informatie wel met de politie zonder identiteitsgevevens van de melder te noteren. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (4-9-2022 om 22:33)
voor de meeste dingen die hier gemeld worden is er maar een oplossing .en dan hoor ik mensen weeral denken ,zware straffen die helpen niet.ik denk van wel en er gaat ook een afschrikwekkend werking vanuit.ook is het denk ik zeer frustrerend voor agenten om zulke figuren een paar uur of een dag daarna weer ''lachend'' op straat te zien .en weet zeker dat velen hier ook zo over denken ,behalve het softe recht systeem niet .dat moet veranderen anders gaan veel dingen van kwaad naar erger en daar zit denk ik niemand op te wachten
geschrokken inwoner (4-9-2022 om 21:03)
@Jaap... ??? Wat een onzin zeg! Ik begrijp de link niet. Welke omgekeerde vlaggen?? Blijkbaar weet uzelf meer dan u durft te zeggen?'die gemeenschap'?
zeeuw (4-9-2022 om 19:06)
dat is tegen woordig de jeugd voeding hebben ze wel gehad maar op voeding is ver te zoeken
Moeder (4-9-2022 om 18:01)
Begint die vuurwerkellende nu alweer. Omgeving Oost-Souburg hoor ik ook alweer af en toe vuurwerk s nachts.. Hard aanpakken...
Jaap (4-9-2022 om 17:47)
Nieuw-en Sint Joosland is een dorp waar de Nederlandse vlag ook omgekeerd buiten hangt. Om die reden niet zo gek dat dit soort incidenten vanuit die gemeenschap plaatsvinden. Nu zal iedereen zijn mond houden, want ook al zijn er getuigen niemand durft iets te zeggen. Jammer maar het dorp moet het zelf maar oplossen.
Cookie-instellingen beheren